Galerii: Nõmmel avati Nikolai von Glehni ausammas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinnas ausammas Nõmme rajajale Nikolai von Glehnile.

Skulptuur asub Nõmme turu ja Üliõpilaste silla vahelisel haljasalal. Selle püstitamine kuulus Nõmmele linnaõiguste andmise 85. aastapäeva ürituste hulka.

Ausammas sai teoks Tallinna linna, Nõmme linnaosa valitsuse, Nõmme muuseumi, Nõmme Heakorra Seltsi ja paljude nõmmelaste mõttejõu ja annetuste toel. Ausamba autoriteks on skulptorid Aivar Simson ja Paul Mänd ning arhitekt Kalev Lepik. Glehni kuju ja seda ümbritseva lipuväljaku kogumaksumuseks kujunes 143 823 eurot.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et linnaosavalitsusele on Nikolai von Glehni ning tema pärandi väärtustamine oluline. «Mulle meeldib Glehni mõte 200 aasta vanuseks elamisest – isegi kui teda meie seas juba ammu enam ei ole, tajume tema igapäevast kohalolekut meie ümber. Nüüd veel eriti, kui pronksist Glehn meid lipuväljakult jälgib,» rääkis Korp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles