Sotside elektriaktsiisi langetamise eelnõu ei läinud läbi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas mitte toetada Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) eelnõu, mis nägi ette elektrienergia aktsiisi langetamise.

Sotsiaaldemokraatide arvates on selline käitumine vastutustundetu olukorras, kus 2013. aasta alguses tabab Eesti väiketarbijaid 30-50 protsendiline elektrihinna tõus. SDE esindaja Indrek Saar ütles, et võimuliidul pole olemas mingitki kava, kuidas kodutarbijatele rängalt mõjuvat hinnatõusu leevendada.

Sotsiaaldemokraadid tahavad viia elektriaktsiisi määrad nii kodu- kui ka äritarbijatele Euroopa Liidu miinimumtasemeni ja kaotada aktsiisi taastuvatest allikatest toodetavalt elektrienergialt. Hinnanguliselt vähendaks see aastas keskmise pere elektriarvet 15 euro võrra ja alandaks äritarbijatele elektri maksumust nelja protsendi võrra.

«Täna on kõigile selge, et elektrituru avamine toob kaasa hinnašoki. Me ei tohiks kasutamata jätta mitte ühtegi võimalust selle leevendamiseks. Loodan, et parlamendi suures saalis on rohkem tahet tegeleda nii olulise küsimusega,» ütles rahanduskomisjoni liige Eiki Nestor (SDE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles