Taksofirmad ennustavad ööseks pooletunniseid ooteaegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Langovits

Tänaöine taksotellimine on kui loterii: dispetšerid ei oska ette arvata, kui pikaks võivad taksojärjekorrad venida.

Reval takso dispetšer uskus, et öösel tekivad väiksed järjekorrad ikka. «Võtame vastu ka kellaajalisi tellimusi, aga ütleme kohe klientidele, et täna ei garanteeri nende paikapidavust - võib juhtuda, et takso hilineb,» sõnas dispetšer.

Tema sõnul on juba praegu tööl väga palju Reval taksosid ja ilmselt tuleb neid ka juurde, seega arvas ta, et kõik soovijad suudetakse ära sõidutada. «Kui mitte kiiremini, siis 40 minuti jooksul leiame ootele jäänud kliendile ikka takso,» kinnitas Revali dispetšer.

Tema kogemuse järgi tekib kõige suurem taksotellimuste arv pärast kella 2, kui peod üle linna lõppema hakkavad.

Seevastu Euro takso dispetšer ütles, et ei kujuta üldse ette, mis öösel toimuma hakkab. «Praegu on rohkem masinaid väljas, aga ööseks jääb neid väga väheks, tavapärase 100 auto asemel ehk umbes 10,» lausus dispetšer. Ka taksojuhid pidavat aastavahetuse pidu. Seetõttu ennustas dispetšer isegi 4-5-tunniseid ooteaegu.

Kesköine aeg raskeim

Tulika takso dispetšer arvas, et pool tundi kuni tund võib öösel taksotellimisjärjekord kindlasti olla, kesklinnast kaugematesse piirkondadesse isegi pikem. «Praegu ei ole taksojuhtidest puudus, väljas on neid umbes 100 ringi, aga ööseks nende arv kindlasti väheneb,» sõnas ta.

Dispetšeri kogemuste järgi kaovad enne aastavahetuse keskööd mitmed taksojuhid töölt, pärast kella 1 hakkab jälle olukord paranema.

Kellaajalisi tellimusi võetakse täna vaid kella 21ni vastu. Samas lisas dispetšer, et erinevalt eelmistest aastatest on praegu taksodel majanduse olukorra tõttu palju vähem tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles