Võrtsjärve turismiarendus lõppes staartankisti mänguvõtmise ja uurimisega (3)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve ääres Valma külas elav Leo Aasa lootis koos abikaasaga nende maale rajatud puhkekompleksis tööd saada, kuid turistide asemel näeb ta seal suvitamas vaid hoonestusõiguse omanikke.
Võrtsjärve ääres Valma külas elav Leo Aasa lootis koos abikaasaga nende maale rajatud puhkekompleksis tööd saada, kuid turistide asemel näeb ta seal suvitamas vaid hoonestusõiguse omanikke. Foto: Marko Saarm

«Ulmekirjandus,» ütles Võrtsjärve läänerannikul Valma külas elav kalandusettevõtja Leo Aasa ja tõstis oma kodu köögilauale hunniku dokumente. Ta on abikaasa Tiiuga mähitud nende enda maadel sepistatud kinnisvaraskeemi, millest nad enam sotti ei saa.

Lugu algas 2009. aastal, mil Aasad sõlmisid vana tuttava Mati Murru (53) osaühinguga Dorton Properties tasuta hoonestusõiguslepingu. See andis 1990ndatest tuntud kriminaalse mainega (plahvatus ja kallaletungid) kalaärimehele Murrule õiguse rajada Aasade maale puhkeala. Vastutasuks lubas Murru Aasade perele tulevases turismimajutuses kahte töökohta.

Tuntud tankist juhatuses

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles