Hulk alaealisi on seoses noortekampade rünnakutega vahi alla võetud, nelja kahtlustatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peksmine. Foto on illustratiivne.
Peksmine. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Prokuratuur andis täna suure avaliku huvi tõttu teada, et seoses noortekampade rünnakutega on vahi alla võetud hulk alaealisi, lisaks on noori üle kuulatud kuritegudes kahtlusalustena.

Kaklus Viru McDonald'sis

Ööl vastu 21. juulit  viibis 19-aastane noormees koos oma sõbraga Tallinnas Musumäel, kui nende poole pöördus noorte kamp, kes küsisid raha. Pärast aset leidnud sõnavahetust jooksid noormehed kiirsöögikohta, kus jäid kassade juurde seisma. Sinna tuli ka sama kamp, kes hakkas kannatanuid peksma. Ühte noormeest löödi pikali laua alla, et ta ei saaks politseisse helistada ja seejärel peksti mitmekesi käte ja jalgadega teist kannatanut. Lisaks rööviti noormehelt rahakott, kus oli sularaha summas vähemalt 60 eurot ja 10 dollarit ning dokumendid.

Kannatanu kaotas peksmise tagajärjel teadvuse. Sündmuskohale jõudnud kiirabiautos tuli kannatanu teadvusele. Noormehel tuvastati haiglas pea- ja näovigastusi.

Asjaolude väljaselgitamiseks alustatud kriminaalmenetlus on tänaseks Põhja prefektuuri kriminaalbüroo poolt lõpule jõudnud ning süüdistusakt on kohtusse saadetud üldmenetluse korras. «Noormeestele on esitatud süüdistus röövimise toimepanemises. Kokku on selles kriminaalasjas neli süüdistatavat vanuses 15 ja 17 eluaastat. Kõik süüdistatavad viibivad hetkel kohtu loal vahi all. Lisaks süüdistusele röövimise toimepanemises on ühele noormehele esitatud süüdistus 15-aastase poisi peksmises ning veel kahele noormehele alkohoolsete jookide varguses,» selgitas kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Rita Siniväli. Eelistung on määratud oktoobri alguses.

Meestele tungiti kallale

2. augusti hilisõhtul laekus politseile teade selle kohta, et Mere puiesteel tungisid kahele mehele kallale neile tundmatud noormehed, kes võtsid vägivalda kasutades ära mobiiltelefoni maksumusega 300 eurot, kaks pudelit õlut ja pooliku sigaretipaki. Üks kannatanutest vajas arstiabi.

See kriminaalasi on veel kohtueelses menetluses. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo poolt on kahtlustatavana üle kuulatud kokku kuus noormeest vanuses 15 – 21 eluaastat. Kuuest kahtlustatavast neli viibib kohtu loal vahi all.

Kriminaalasjas jätkub tõendite kogumine.

Noored peksid maaslamavat kaaslast

Eelmisel nädalal ilmusid meedias videod, kus oli näha noormehe peksmist, mis leidis aset 3. septembri õhtul Tallinnas Sütiste tee läheduses asuval tühermaal. Kuigi ei kannatanu ega tema vanemad pole abi saamiseks politsei poole pöördunud, õnnestus Põhja prefektuuri politseiametnikel juhtumiga seotud inimesed tuvastada ning nendega vajalikud esmased menetlustoimingud läbi viia.

Alustatud kriminaalmenetluses on kahtlustatavana üle kuulatud kokku neli 16-aastast noormeest, kellele on esitatud kahtlustus 16-aastase noormehe kehalises väärkohtlemises.

Tänaseks olemasolevatel andmetel on tegemist omavahel tuttavate inimestega, kelle vahel on toimunud konflikt, mida on otsustatud kaklusega ära lahendada.

Kriminaalasjas jätkub tõendite kogumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles