Moskva tahab rahastada Saaremaal kuulsa maadeavastaja monumendi püstitamist (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshausen
Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshausen Foto: Wikipedia

Venemaa saatkonna esindaja lubas Kuressaare kultuurikeskuses admiral Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshauseni 240. sünniaastapäevale pühendatud konverentsil, et tema riik on valmis toetama kuulsa maadeavastaja mälestusmärgi rajamist, kirjutab Saarte Hääl homses lehenumbris.

«Venemaa on valmis osalema Bellingshauseni mälestussamba püstitamise projektis,» ütles konverentsil osalenud naaberriigi saatkonna esindaja Stanislav Makarenko. «On tore, et sajandat sünnipäeva tähistavas Eestis ei ole unustatud oma pikemat ajalugu, see rõhutab, et meie sidemed on jätkuvalt olulised. Püüame kuulsate meremeeste tegevuse eest ühiselt hea seista, sest meri on eestlastele oluline.»

Saaremaa merekultuuri seltsi tegevust vedav Rein Sepp ütles, et mälestusmärk maksab 110 000 eurot ja selle püstitamiseks otsitakse raha. «Venelaste jutu järgi on neil selleks broneeritud miljon rubla ehk 17 000 eurot,» rääkis ta. «Vald lubas ka aidata ja eks tuleb vajaliku summa kokkusaamiseks ka sponsoreid otsida. Tahaks ikka 2020. aastaks valmis saada, kui Antarktika avastamisest möödub 200 aastat.»

Bellingshauseni mälestuskivi on plaanis püstitada Raiekivi sääre algusse, kohta, kus suvel velosõidukeid laenutatakse. «Oleme aasta aega seda asja ajanud,» märkis Rein Sepp. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles