Ministeerium peab haigekassa sõlmitavaid eriarstiabi lepinguid ebaseaduslikeks (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed silmaarstid jäid haigekassa lepingust ilma.
Mitmed silmaarstid jäid haigekassa lepingust ilma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeeriumi hinnangul ei tohi haigekassa eriarstiteenuste hankes sõlmida ühtegi lepingut enne, kui kõik vaidlused on lõppenud, kuid haigekassal on juba enam kui pooled lepingud tehtud.

Eesti kõige suurema, 46 miljoni eurose meditsiiniteenuste riigihanke tulemusena peaks alates esmaspäevast tööle hakkama suur osa Eesti erakliinikuid ning pooltega neist on juba lepingud olemas, kuid samas on käimas 17 vaidlust, kirjutab ERR uudised.

Rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Maario Sõrme sõnul on vaidlustusmenetluse ajal sõlmitud hankeleping tühine, nagu ka ooteaega rikkudes sõlmitud hankeleping ja seega ei saa lepinguid sõlmida ka nende teenuste asjus, mille puhul keegi ei vaidle.

Sõrme sõnul olnuks olukord hoopis teine, kui haigekassa oleks riigihanke juba esmases hanketeates osadeks jaganud ehk lihtsustatult korraldanud 98 väiksemat riigihanget, haigekassa juriidilise osakonna peajurist Urve Jelle sõnul sisuliselt nii tehtigi.

Jelle sõnul on riigihankes  selgesti eristatavad osad, nagu näiteks asukoht ja eriala, kuhu sai ühe kaupa kandideerida, kuid jurist tunnistab, et hanketeates ehk riigihangete seaduse järgi hanget osadeks ei jagatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles