Septembris hukkus tuleõnnetustes kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Tänavu on tulekahjudes hukkunud kokku 26 inimest, neist kaks kaotasid elu septembris.

Tänavu on aasta esimese üheksa kuuga tulekahjudes hukkunud 26 inimest ehk kuue võrra rohkem, kui mullu sama ajavahemiku jooksul, ütles BNS-ile päästeameti arendusosakonna nõunik Helina Uku. Tänavu septembris kaotas tuleõnnetustes elu kaks inimest, mõlemad hukkusid samas põlengus. Mullu septembris hukkus tulekahjudes üks inimene.

Esialgsetel andmetel päästeti septembri lõpu seisuga tulekahjudest 49 inimest ning vigastada sai 76 inimest. Kaheksa küll päästeti, ent nad surid saadud vigastustesse kas teel haiglasse või haiglas. Möödunud aasta samal perioodil päästeti tulest 57 inimest ning vigastatuid oli 79.

Enamus tänavu inimelu nõudnud põlengud leidsid aset eluhoonetes, sealhulgas aastaringseks elamiseks kohandatud suvilas. Üks inimelu nõudnud põleng leidis aset hooldekodus, üks mahajäetud hoones ja üks mitteeluhoonesse ehitatud saunas. Üks inimene hukkus ka kulupõletamise tagajärjel.

Kümme inimest hukkusid suitsetamisest alguse saanud tulekahjus, kusjuures kaheksa meist suitsetasid magamisasemel. Ka mullu oli samal ajavahemikul hukkunuga tulekahju peamine tekkepõhjus samuti suitsetamine.

Neli inimest hukkus lahtise tule kasutamisest, kolm toiduvalmistamisest ja kaks hooletust kütteseadme kasutamisest alguse saanud tulekahjudes. Neljal inimelu nõudnud põlengu puhul ei õnnestunud tulekahju tekkepõhjust välja selgitada.

13 inimest hukkusid ruumides, kus puudus nõuetekohaselt paigaldatud või töökorras suitsuandur.

Tulekahjus hukkunu oli keskmiselt 65-aastane, vanim hukkunu oli 96- ja noorim 36-aastane. Esialgsetel andmetel oli tulekahju hetkel alkoholijoobes pooled hukkunutest.

Septembris uppus üks inimene

Käesoleva aasta üheksa kuuga on veeõnnetustes hukkunud 34 inimest, neist üks septembris.

Käesoleva aasta esimese üheksa kuuga on veeõnnetustes hukkus kokku 34 inimest ehk nelja võrra vähem, kui möödunud aasta sama ajavahemiku jooksul, ütles päästeameti arendusosakonna nõunik Helina Uku.

Tänavu veeõnnetustes elu kaotanud inimestest uppus 18 inimest kolme suvekuu jooksu.

Tänavu uppunud täiskasvanutest oli 26 protsenti esialgsetel andmetel õnnetuse ajal alkoholijoobes.

27 inimest uppus veekogu kasutamise käigus, neist 13 suplesid ning kuus olid kalamehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles