Brüsselis avati pidulikult Eesti NATO esindus

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik NATO juures Kyllike Sillaste-Elling ja välisminister Sven Mikser uues Eesti esinduses.
Eesti suursaadik NATO juures Kyllike Sillaste-Elling ja välisminister Sven Mikser uues Eesti esinduses. Foto: Neeme Raud

Eesti on Brüsselis NATO katuse all.

Sõna otseses mõttes: alliansi uues peakorteris on Eesti esindus kõige kõrgemal, kuuendal, otse katusealusel korrusel.

Muljet avaldav ruumikas bürookompleks on töökohaks 26 Eesti diplomaadile ja kaitseametnikule, olles Eesti 45 välisesinduse seas suuruselt teine – peale naabruses, Brüsseli kesklinnas asuva Eesti esinduse Euroopa Liidu juures.

NATO uue peakorteri avas USA president Donald Trump ametlikult juba eelmisel aastal. Eesti esindus on seal töötanud juba mai lõpust. Kuid suursaadiku sõnul on ikkagi meie kui riigi jaoks väärikas oma tähtsaid esindusi ka ametlikult avada. Ja see pidulik hetk oligi eile, kui Põhja-Atlandi alliansi peakorteris oli kohal välisminister Sven Mikser, kes kohtus ka NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga. Kõneldes mõistagi julgeolekust, mis on jagamatu. Seda märkis Mikser Postimehega vesteldes üsna mitu korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles