Madison asendusemadusest: inimkaubanduses osalejaid tuleb karistada (25)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Jaak Madisoni hinnangul on asendusemadus inimkaubandus ning inimesi, kes surrogaadi abil endale lapse saavad, tuleks karistada.

Madison rääkis ETV saates «Esimene stuudio», et mõistab inimesi, kes mingitel põhjustel loomulikul teel lapsi ei saa, samas tõi ta välja, et asendusemadus on praegu iseloomulik näiteks Ukrainale, Venemaale ja Indiale, kus sellega tegelevad kehvades oludes elavad naised.

«Üldiselt seda iseloomustavad traagilised juhtumid naiste puhul, kes on pärit väga vaestest perekondadest, väga kehvadest sotsiaalsetest oludest, kes on läinud sellele teele, et teenida raha lapse kandmisega kellelegi teisele ehk rääkides otsekeeli - tegemist on inimkaubandusega,» rääkis Madison.

Tema hinnangul on Eesti seadustes väga suur lünk, mis puudutab asendusemadust ja sellega seotud karistamist. Ta tõi välja, et karistusseadustiku kohaselt saab karistada vaid arst, kuid kui Eestis on inimesi, kes tellivad endale lapse ja ekspluateerivad kehvades oludes elavaid naisi Indias, siis peaksid ka nemad karistada saama.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles