Tegevteenistusest lahkumine tõi kaela tohutu rahanõude (12)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased käisid kalli raha eest poolakate juures just selliste M-28 tüüpi lennukite hooldamist õppimas. Üks tehnik lahkus aasta hiljem tegevteenistusest ning temalt nõutakse 10 000-eurone koolituskulu tagasi.
Eestlased käisid kalli raha eest poolakate juures just selliste M-28 tüüpi lennukite hooldamist õppimas. Üks tehnik lahkus aasta hiljem tegevteenistusest ning temalt nõutakse 10 000-eurone koolituskulu tagasi. Foto: Wikipedia commons

Õhuväelase lahkumisavaldusega kaasnes kaitseväelt 10 000-eurone rahanõue, mis viiks mehe sisuliselt pankrotti. Selgub, et selliseid «üllatusi» on saanud tegevteenistusest lahkujad ennegi.

Õhuväe lennubaasi lennugrupi hooldeeskadrilli tehnik, seersandi auastmega Kristjan (30) sai tänavu aprillis tööpakkumise, mis on tema karjääri seisukohalt kahtlemata edasiminek.

Saksamaa lennukite hooldusettevõttes, kus mees oma teadmisi teenistuse ajalgi täiendamas käis, pakuti nii paremat palka kui ka rohkem teadmisi kui kaitseväes. Nii esitaski seersant õhuväele taotluse enda teenistusest vabastamiseks.

Õhuväe ülem kolonel Riivo Valge vabastas tehniku tegevteenistusest juuni algul. Teenistusest vabastamise käskkirjaga koos saabus aga seersandile šokeeriv nõue: koos vabastamisega paluti tal hüvitada 9956 eurot koolituskulu. Sellist raha tal sukasäärest võtta pole.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles