Uuel aastal luuakse Harjumäele ruumiline pildistamistaust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev Harjumäel.
Purskkaev Harjumäel. Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalameti ideekonkursi võitja Kuu OÜ loob Harjumäele ruumilise pildistamistausta tuleva aasta jaanuari lõpuks. 

«Käesolevaks hetkeks on sõlmitud Harjumäele ruumilise pildistamistausta loomiseks võidutöö autoriga Kuu OÜ-ga leping. Töö valmimise tähtajaks on 30. jaanuar,» rääkis Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann BNS-ile.

Tallinna kommunaalameti ideekonkursi Harjumäele ruumilise pildistamistausta loomiseks saadetud töödest valiti võidutöö välja august lõpus. Kokku laekus konkursile 11 ideekavandit.

Konkursi eesmärk oli leida parim ideekavand Tallinna tunnusmärgiks Harjumäele rajatavale ruumilisele pildistamistaustale, kavand peab lähtuma uuest Tallinna visuaalsest identiteedist, edastas linnavalitsus.

Ideekonkursi auhinnafondi suurus on 6000 eurot ning pildistamistausta kogumaksumus ei tohi ületada 104 000 eurot.

Kavandatav installatsioon peab olema Tallinna uuest visuaalsest identiteedist lähtuv, kusjuures sõna «Tallinn» peab olema üheselt välja loetav ja arusaadav. Ka peab taust visuaalselt sobituma ja looma seoseid installatsiooni ala ümbrusega ning tõmbama avalikus ruumis linnakodanike ja turistide tähelepanu.

Installatsioon peab olema silmale efektne ning väljapaistev nii päevasel kui öisel ajal ning omama eeldusi laialdaseks kajastuseks digikanalites ja levikuks, võimalusel interaktiivne ning horisontaalsihis vähemalt 180-kraadise vaadeldavusega.

Installatsiooni peab olema ilmastikukindlatest materjalidest, vastupidav tuulele, vaatajatele ohutu ja keskkonnasõbralik ning interaktiivse lahenduse korral töökindel, ööpäevaringset valvet mitte nõudev ning võimalikult vandalismikindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles