Äripäevale läks vaidlus Eerik-Niiles Krossiga maksma ligi 25 000 eurot

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Tairo Lutter

Äripäev peab Eerik-Niiles Krossile temaga peetud kohtuvaidluse eest tasuma koos varasema kahjuhüvitisega kokku ligi 25 000 eurot.

Kuna riigikohus Äripäeva kaebust arutusele ei võtnud, siis jõustus kohtuotsus, millega Äripäev peab lisaks enda õigusabikuludele hüvitama ka Krossi õigusabikulud 14 282 eurot, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Äripäev avaldas 2014. aasta 14. juulil artikli pealkirjaga «Korruptsioonivastane Kross abistas skeemipunujaid», milles muuhulgas väitis, et Kross käitus nagu korruptant ja oli pettusliku skeemi ühe kavandaja rollis protsessi algusest lõpuni.

Tänavu veebruaris jõustunud kohtuotsuse kohaselt kasutas Äripäev artiklite avaldamisel Eerik-Niiles Krossist teadlikult demagoogiat ja püüdis kunstlikult skandaali luua, et sellest majanduslikku kasu lõigata.

Riigikohus jättis kehtima varasemad kohtuotsused, mille kohaselt pidi Äripäev lisaks 10 000 euro suurusele kahjuhüvitsele avaldama kaheksa tunni jooksul oma uudisteportaali esiuudisena ning paberlehe 2. lehekülje uudisena 2014. aasta 14. juulil ilmunud artiklis ilmunud valeväiteid ümberlükkavad teated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles