Kaja Kallas: tunnen, et erakond on minu taga (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juht Kaja Kallas
Reformierakonna juht Kaja Kallas Foto: Erik Prozes

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles ETV saates «Esimene stuudio», et tunneb partei toetust.

Saatejuht märkis, et viimasel ajal käivad jutud, et kogu erakond ei ole Kallase kui juhi taga. «Reformierakonda kuulub 12 000 liiget ja eks kõigil on omad fännid,» kommenteeris Kallas. 

«Ma ütleks, et mul on erakonnas väga suur toetus, arvestades juhatuse valimisi. Ka fraktsiooniga töötame iga päev koos. Tunnen, et erakond on minu taga ja meil on kõigil ühtne eesmärk pöörata Eesti õigele teele.»

Oktoobris selgus arvamusuuringust, et Keskerakonna esimehe Jüri Ratase isiklik populaarsus on suurem kui tema erakonnal, kuid Kaja Kallase toetus Reformierakonna juhina jääb partei omale alla. Kallase hinnangul oli see, et tema populaarsus oli partei juhiks saades esialgu erakordselt kõrge, anomaalia.

Kallase hinnangul oli see, et tema populaarsus oli partei juhiks saades esialgu erakordselt kõrge, anomaalia. 

«Populaarsus tähendab ju seda, et sa tahad kõigile meeldida. Minu jaoks tegelikult peaminister ei peaks tahtma kõigile meeldida, vaid peaminister peaks tahtma teha õigeid otsuseid ja otsused on väga tihti ebapopulaarsed,» rääkis Kallas. «Praegune valitsus on viinud selle mitte midagi tegemise tõelisele uuele tasemele, seetõttu ka peaminister saab olla nii populaarne,» lisas ta.

Kui Reformierakond ei võida valimisi, on see Kallase poliitilise karjääri lõpp? «Ma isegi ei mõtle selle peale, et me ei võida valimisi. Me võidame valimised,» vastas Kallas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles