«Pealtnägija»: kas Keskerakond võis saada oma Toompea kontori müügist suuremat tulu? (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna endine kontor Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna endine kontor Toom-Rüütli tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ETV saade «Pealtnägija» uuris, kas Keskerakond võis saada oma Toompeal asunud kontori müügist suuremat tulu seoses sellega, et oli võimul samal ajal pealinnas.

«Pealtnägija» tõstatas küsimuse, kuidas sai Keskerakond nõusse linna, et nad müüvad enda osa Toom-Rüütli kinnistust täpselt samal ajal kui Keskerakond, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Teine küsimus on hoone hind. Linna dokumendiregistrist leiab kinnisvarabüroo Uus Maa akti, kus hinnatakse hoone tervikhinnaks 2,6 miljonit ehk 300 000 vähem kui lõpuks saadi. Sealjuures on Keskerakonna osa hinnaks 1,4 miljonit, kuigi tegelikult saadi 1,8.

Tuleb välja, et Soome ärimehe Arto Kalevi Autioga seotud firma Ravensholm rendib peaministriparteile ka nende uut kontorit Narva maanteel.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas kolmapäeval pärast Pealtnägija saadet partei pressiteate vahendusel, et Keskerakond on nii maja müügil kui ka erakonna uue kontori üürimisel olnud läbipaistev ning avalikustanud ajakirjanduses tehingute üksikasjad juba varasemalt.

Korb sõnas, et on kahetsusväärne, kui maja ostja võib olla seotud millegi ebaseaduslikuga, kuid seoste otsimine erakonnaga on arusaamatu.

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid kirjutas Facebookis, et Keskerakonnal pole vähimatki seost «Pealtnägijas» mainitud Soome sihtasutustega, veel vähem seal tehtud küsitavate tehingutega. 

«Olin juhatuse liige büroo müügi ajal ja olen nii kindel kui saab olla selles, et kõik Keskerakonna juhatusest ning nende tehingutega seotud isikutest büroo poolt said aru, et see tehing on kõrgendatud tähelepanu all avalikkuse poolt. Ma ei usu, et nendel tehingutel on erakonna või linna poolt üldse mingeid muid "telgitaguseid" kui need, mis on avalikult teada,» teatas Kaljulaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles