Siseminister tööjõukriisist politseis: oleme teinud kõik, mis võimalik  (7)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Madis Sinivee

Siseminister Andres Anvelt (SDE) politsei tööjõukriisi pärast ei paanitse ja pigem väldib üldse olukorda kriisiks nimetamast. Samuti ei usu ta, et ministeeriumil oleks midagi tegemata jäänud.

Siseminister Andres Anvelt (SDE) politsei tööjõukriisi pärast ei paanitse ja pigem väldib üldse olukorda kriisiks nimetamast. Samuti ei usu ta, et ministeeriumil oleks midagi tegemata jäänud.

​Postimees on sel nädalal mitu korda kirjutanud, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) read hõrenevad ning järgnevate aastatega võib ligemale kolmandik koosseisust pensionile minna. PPA peadirektor Elmar Vaher nimetas tekkivat seisu suisa kriisiolukorraks.

Paistab, et sõbralik kokkulepe ei tule kõne alla. Siseminister ootab hoopis riigikogu valimisi – ehk toovad muutuvad jõujooned lahenduse.

Praegu on politseis täitmata 150 ametikohta. Kas saate tõesti väita, et sellises olukorras on meie sisejulgeolek maksimaalselt garanteeritud?

Kindlasti saan. Meil pole ühtegi valdkonda, mis oleks üksinda täiesti katmata. Need puuduolevad ametikohad on mööda organisatsiooni laiali. Kogu politsei- ja piirivalveametis on 5000 ametikohta ja see 150 eri valdkondades pole kindlasti see, mis paneb kogu siseturvalisuse põlvili. Tõsi, tänaval tahetakse tööd teha vähem kui soojas kabinetis. Aga järgmiseks aastaks oleme võrdsustanud tänavapatrullide palgad kontoritöötajate omadega, mis võiks ka seda olukorda tasakaalustada.

PPA peadirektor Elmar Vaher ütles intervjuus Postimehele, et amet siseneb peagi kriisiaega. Kuivõrd teie selle väitega nõustute?

Põhimõtteliselt olen nõus, aga kogu ühiskond läheneb taasiseseisvunud Eesti suurimale demograafilisele kriisile. See puudutab kõiki valdkondi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles