Galerii: Kärdlasse pandi püsti kändudest tehtud jõulupuu (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jõudis Kärdlasse jõulukuusk «Juured», mis kutsub hiidlasi tagasi oma juurte juurde.

Jõulupuu autoriteks on Lääne-Virumaa kunstnikud Hando Kuntro ja Piret Smagar ning idee on tulnud Rakverele kuulsust toonud omanäoliste jõuluinstallatsioonide autorilt Teet Suurelt.

Hiiumaa vallavanem Reili Rand selgitas, et jõulupuu sümboliseerib Hiiumaa perekonda, kelle juured ulatuvad kaugele, kuid on alguse saanud Hiiumaal. «Meie jaoks on oluline iga hiidlane ja me kutsume kõiki koju. Loodame, et pere ja sõpradega koos veedetud jõuluaeg annab inspiratsiooni kodusaarele naasmiseks. Üheskoos loome parima koha, kus elada ja kasvatada lapsi,» ütles Rand.

Lisaks soovib vald juurtest loodud kuusega tõmmata tähelepanu taaskasutusele ja kohaliku ressursi väärindamisele. «Hiiumaa metsaressurssi tuleb majandada, kuid teha seda jätkusuutlikult, et Hiiumaa saaks olla taastuvate ressursside kasutamisel eeskujuks tervele Eestile,» märkis vallavanem.

Männijuurte kinnitamine puitkonstruktsioonile võttis aega neli päeva, kuid jõulupuu autorite sõnul oli hoopis keerukam jõulupuu transport, vahendas «Aktuaalne kaamera». Kuna kõik ei lähe alati plaanipäraselt, siis esimene katse Kärdlas puud traktorilt maha tõsta ebaõnnestus. Puu sai kukkumisel külge mõned iluvead, kuid õnneks saab need autorite sõnul ära parandada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles