Ratas: Vaba Lava aitab paljudel uutel inimestel leida tee Narva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Jüri Ratas osales täna Vaba Lava Narva teatrikeskuse avamisel, kus ta avaldas lootust, et uus teatrikeskus muutub kiiresti kultuurisillaks Narva, ülejäänud Eesti ja maailma vahel.

Ratase sõnul on Vaba Laba Narva avamine väga oluline mitte ainult piirilinnale, vaid see kannab suurt tähendust terve Eesti regionaal-, integratsiooni- ja kultuuripoliitika seisukohast.

«Usun kindlalt, et see aitab paljudel uutel inimestel leida tee Narva ning sellest linnast vaimustuda. See oleks Narva poolt ilus kink Eesti Vabariigile tema 100. sünnipäeva aastal,» lausus peaminister.

«Tänane üritus annab selgelt tunnistust, et valitsusel on konkreetsete otsuste abil võimalik pöörata enam tähelepanu ka aastate jooksul kaugemaks jäänud piirkondade ja paikade arengule,» ütles peaminister. «Just seetõttu oleme otsustanud ka Sisekaitseakadeemia Narva kolledži rajamise ning algatanud Ida-Virumaa programmi.»

Narvas külastas Ratas ka taasavatud Aleksandri kirikut. Kiriku taassünd kontserdisaalina on veel üks linnale oluline kultuuriprojekt, mis sai teoks riigi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles