Prokurör vaidlustab kahe kaevuri surmaga seotud õigeksmõistetud kohtuotsust

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Kaevandustes töötanud peainsener Igor Agutin ja Vladimir Šalašinski kohtu all.
Eesti Energia Kaevandustes töötanud peainsener Igor Agutin ja Vladimir Šalašinski kohtu all. Foto: Ilja Smirnov

Viru ringkonnaprokurör Sigrid Nurm taotles 2.oktoobril Enefit Kaevandused ASi õigeksmõistmise tühistamist ja süüdimõistmist neile esitatud süüdistuses.

«Igor Agutinile ja Vladimir Šalašinskile palub prokurör mõista kaheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Enefit Kaevandused AS-ile palub prokurör mõista rahalise karistuse 8 002 000 eurot,» lausus esimese ja teise kohtuastme pressiesindaja Krista Tamm.

Juhtum leidis aset Estonia kaevanduses 2015.aastal 29.jaanuaril, kui põlevkivi ettevõte Enefit Kaevandused (eelmine nimi Eesti Energia kaevandused) andis teada, et allmaakaevanduses leiti kahe kaevuri surnukehad.

Kohus tegi 7.juunil 2018 aastal Enefit kaevandused ASile õigeksmõistva otsuse. Enefit Kaevadused ASi süüdistati tegevusetuse ning töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramisega kahe töötaja surma põhjustamises.

Lisaks ettevõttele Enefit Kaevandused ASile said süüdistuse töökeskkonna spetsialist Vladimir Šalašinski ja endine peainsener  Igor Agutin. Süüdistuse järgi pidid Šalašinski ja Agutin lähtuma oma tegevuses erinevatest töötervishoiu nõuetest ja tööohutust reguleerivatest õigusaktidest ettevõtte sisedokumentidest, ent ei taganud täitmiste regulaarset kontrolli. Mis tõi 2015.aasta jaanuaris kahe kaevuri surma šurfi läbindamisel.

7.juunil 2018 mõistis kohus kõik süüalused õigeks kuriteo tuvastamatuse tõttu.

Vaidlustusmenetluse otsus tehakse teatavaks 20.detsembril Tartu ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles