Ülemiste metsa rajatakse kettagolfiväljak

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kettagolf.
Kettagolf. Foto: Marko Saarm

Uuel aastal saab populaarsust võitvat kettagolfi mängida Tallinna Kesklinna piiresse jääva Ülemiste järve äärses metsas.

Nõmme linnaosa Hüppemäe metsas looduskaitselistel põhjustel suletav kettagolfirada kolib varasemast asukohast mitte kaugele Viljandi maantee ja Ülemiste järve vahelisse metsa. Kesklinna valitsus on koos Nõmme linnaosa valitsuse, linna keskkonnaameti, Eesti Discgolfi Liidu ja Nõmme Discgolfiklubiga Drive In teinud nüüdseks vajaliku eeltöö, saamaks kinnitust piirkonna sobivusele.

«On hea meel, et leidsime kettagolfi harrastamiseks nii hästi sobiva koha Kesklinna piires. Seetõttu loodame, et ala muutub linnarahva seas veel populaarsemaks ning tulevikus rajame lisaks täispikale 18 korviga kettagolfirajale samasse ka lastele ja algajatele mõeldud viie korviga väikese raja. Arvan, et see areng on hästi kooskõlas ka Viljandi maantee äärde kergliiklustee ehitamisega, mis muudab selle piirkonna pealinlaste jaoks kättesaadavamaks,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet. 

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on riigi keskkonnaamet võtnud vastu otsuse seni Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealal asunud rada järgmise aasta kevadel sulgeda. „Kui kuus aastat tagasi Nõmmel rada avati, siis ei osatud arvata, et ala muutub nii populaarseks, et see hakkab kahjustama kaitseala looduskeskkonda. Sobivaid kohti pealinnas discgolfiradade loomiseks väga palju ei ole, kuid vähemalt üks täismõõtmetes rada võiks Tallinnas olla, sest harrastajaid on palju. Teeb rõõmu, et koostöös erinevate ametkondadega leiti rajale uus sobiv asukoht Kesklinna territooriumil ning nüüdseks on saadud ka kõikide osapoolte vajalikud kooskõlastused,» lausus Šillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles