Pirital kaalutakse gümnaasiumiosa sulgemist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita majandusgümnaasium.
Pirita majandusgümnaasium. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on linnaosa kimbutava koolikohtade põua lahendamiseks kaalumise all variant muuta Pirita majandusgümnaasium põhikooliks. Reformierakonna Pirita piirkond aga teatas, et nemad on kindlalt selle vastu.

«Meil oli teisipäeval Pirita majandusgümnaasiumi hoolekogu koosolek, kus me koolidirektoriga sellist võimalust arutasime, et kui meil on gümnaasiumi osas 140-150 õpilast, siis kas meil oleks mõttekas teha ruumi põhikooliosale ehk 1. klassidele,» rääkis keskerakondlasest Pirita linnaosa vanem Tiit Terik. Ta lisas, et tegu polnud hoolekogu päevakorrapunktiga, vaid tegu oli «huvitava teemaarendusega».

«Siin on emotsionaalsed argumendid, mis ütlevad, et me võiksime gümnaasiumiharidust oma kodulinnaosas saada. Aga teiselt poolt on ratsionaalsed valikud, et kui meie noored nii või naa suures osas sõidavad kas kesklinna või mujale gümnaasiumi ehk oleks mõistlik see teema ümber vaadata,» tõdes Terik.

Ta lisas, et tegelikult pole gümnaasiumiosa kaotamise otsus linnaosa käes, vaid selle peab langetama Tallinna haridusamet koos «suure linnavalitsusega».

Rääkides võimalikest alternatiividest koolikohtade põua lahendamisel, ütles Terik, et üks variant on majandusgümnaasiumi katusealuse väljaehitamine. «Täna on Pirita ja Merivälja kooli direktorid öelnud, et kumbki suudab järgmisel aastal kolm 1. klassi avada, millest peaks piisama. Aga aastate pärast võib juhtuda nii, et sellest enam ei piisa,» sõnas linnaosavanem. Teriku sõnul tuleb arvestada sellega, et aastas sünnib Pirital 250 last ning linnaosa elanikkond uueneb. «Eks me peame vaatama pisut kaugemale kui 1. september,» nentis ta.

Reformierakonna Pirita osakond saatis täna välja pressiteate, kus linnavoliniku Mati Lukas kinnitab, et linnosavanem läheneb probleemile valest otsast. «Selle asemel, et minna lihtsamat ehk sulgemise teed, peaks pilgud pöörama hoopis sellele, kuidas muuta kooli gümnaasiumiosa atraktiivsemaks ja tugevamaks. Vastupidiselt paljudele piirkondadele üle Eesti, on elanike arv Pirita linnaosas tempokalt kasvamas,» sõnas Lukas.

Linnavoliniku ja Reformierakonna Pirita piirkonna juhi Kaupo Nõlvaku sõnul oli linnaosavanema sõnavõtt šokeeriv, kuid mitte üllatav. «Pirita linnaosavalitsus pole aastaid tegelenud haridusvaldkonna arendamisega, mille ilmekaks näiteks on Pirital elavate esimesse klassi minevate laste suunamine Lasnamäe koolidesse. Keskerakondlikku käitumismustrit ilmestab ka asjaolu, et kooli hoolekogust eemaldati halduskogu opositsiooni esindaja ning asendati see linnaosavanema endaga,» rõhutas Nõlvak.

«Oleme veendunud, et Pirita Majandusgümnaasiumil on piisavalt potentsiaali, et kuuluda Tallinna parimate koolide hulka. Kindlasti on paljud Pirita elanikud valmis nõu ja jõuga appi tulema, et leida gümnaasiumi arendamiseks parimad lahendused,» lisas Nõlvak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles