Ülevaade: loetuimad Tallinna uudised aastal 2018

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Postimees teeb ülevaate kõige loetumatest pealinna uudistest lõppeval aastal.

1. Haabersti eramajast leiti kahe lapse gaasimürgistuse kahtlusega surnukehad

Foto: Joakim Klementi

Tallinnas Kakumäel leiti laupäeva õhtul eramajast kahe lapse surnukehad, kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse kaheaastase lapse ja tema vanemad.

Häirekeskusesse tegid laupäeval kell 18.11 kõne majas elava perekonna vanemad. Praeguseks on täiskasvanud haiglast välja lastud, kuid üks laps on endiselt raskes seisus haiglas.

Kaks hukkunud tüdrukut, haiglas olev poiss ja koju lubatud täiskasvanud on kõik ühe perekonna liikmed.

2. Droonigalerii ja video: alkoholijoobes veokijuht sõitis rongile ette, üheksa inimest sai vigastada

Rongiõnnetus Kulnas.
Rongiõnnetus Kulnas. Foto: Snder Ilvest

Harjumaal Keila lähedal Kulna raudteeülesõidul sõitis 20. veebruari hommikul veoauto ette reisirongile, õnnetuses sai vigastada üheksa inimest. Veoauto juht oli tarvitanud alkoholi.

Häirekeskus sai teate Keila lähedal Kulna ülesõidul toimunud rongi ja veoauto kokkupõrkest kell 8.30. Õnnetuse tagajärjel paiskus rööbastelt kaks vagunit ning veoauto juht tuli sõidukist välja lõigata.

Politsei kinnitusel viidi sündmuskohalt haiglasse üheksa inimest, kellest üks – 49-aastane veokijuht on raskes seisus. Vigastada saanud 50-aastane vedurijuht vaadati haiglas üle ning lubati koju.

Päästeameti andmetel toimetas kiirabi sündmuskohalt haiglasse veoautojuhi, rongijuhi, reisisaatja ja kuus rongis olnud reisijat.

3. Blogi: hädamaandunud Smartlynxi lennuk eemaldati rajalt, lennurada avati täies ulatuses

Smartlynxi lennuk eemaldati rajalt
Smartlynxi lennuk eemaldati rajalt Foto: Konstantin Sednev

Läti lennufirma Smartlynx Airlines lennuk tegi 28. veebruari õhtul Tallinna lennuväljal hädamaandumise ja sõitis lennurajalt välja. Lühendatud lennurada avati nii õhkutõusmiseks kui ka maandumiseks õhtul kell 21.30. Öö jooksul eemaldati avariiline lennuk lennurajalt.

Väljaanne Aviation Herald kirjutas, et lennuki transponder lõpetas info edastamise pärast seda, kui Smartlynxi reisilennuk esimest korda vastu lennurada põrkus. Info selle kohta, et lennuk seejärel taas õhku tõusis, vasakpöörde tegi ja hädamaandumise sooritas, ei ole seega salvestisele jäänud.

4. Kalamajas süttinud ehitusjärgus hoones voolas põlev tõrv

Foto: EERO VABAMÄGI

Tallinnas Tööstuse tänaval süttis 7. juuni õhtul ehitusjärgus kuuekorruseline kivimaja. Tulekahju puhkemisel hoones inimesi ei olnud ja keegi kannatada ei saanud. 

Põhja päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul said päästjad teate tulekahju kohta umbes 17.30. Süttinud hoones inimesi ei olnud. Tegemist oli ehitusjärgus kuuekordse hoonega.  Valvepressiesindaja teatel haaras leegi kogu hoone. Tuli liikus kiiresti, sest majas voolas põlev tõrv. Leegid ähvardasid ka läheduses olevat elumaja, mille elanikud evakueeriti. Sündmuskohale saadeti kaheksa päästemeeskonda, eritehnika ja kiirabi. 

5. Video ja galerii: sukeldujad avastasid Pae tiiki koristades laiba

Paepargi tiigist leiti inimese laip.
Paepargi tiigist leiti inimese laip. Foto: Liis Treimann

Maailmakoristuspäeva raames 15. septembril Tallinnas Lasnamäel Pae parki koristanud vabakutselised sukeldujad avastasid tiigi põhjast inimese surnukeha.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Urmas Tuisu sõnul sai politsei kell 12.30 teate, et Lasnamäel Pae pargi järves märkasid vabatahtlikud sukeldujad nelja meetri sügavusel võimalikku inimese surnukeha. Sündmuskohale reageerisid politseinikud, kriminalistid ja ka kutselised tuukrid. Kell 16.20 toodi järve põhjast välja seni tuvastamata ja lagunemise tunnustega meesterahva surnukeha. 

6. Vene näitleja: mu väike poeg hukkus Tallinnas

Näitleja Vladimir Litvinov
Näitleja Vladimir Litvinov Foto: movister.ru

Vene näitleja Vladimir Litvinov (1951) rääkis Venemaa telesaates avameelselt oma eraelust ning poja surmast.

ma erealust pole näitleja Vladimir Litvinov (sari «Purustatud laternate tänav», mängufilm  «Merehunt») seni kuigi palju avalikustanud, kuid telesaates «Inimese saatus» (Rossia 1) meenutas ta pere lagunemist ja poja hukku, kirjutab Dni.ru.

Oma esimese abielu Nataljaga sõlmis Litvinov noorena ning neile sündis kaks last – poeg ja tütar. Kuid see kooselu ei jäänud püsima. «Mu poeg hukkus. Olin Bakuus ringreisil ja tulin koju rõõmsas tujus, kui sain sellest teada. See oli autoõnnetus. Ta oli ainult 11-aastane ja jooksis sõiduteele. Olin oma naisest juba lahus ja see juhtus Tallinnas,» rääkis näitleja.

7. Toompeal tuli välja arheoloogiline sensatsioon

Töömehed ootasid niikaua, kui arheoloog Monika Reppo keskaegseid müürikive harjaga puhastas.
Töömehed ootasid niikaua, kui arheoloog Monika Reppo keskaegseid müürikive harjaga puhastas. Foto: Uwe Gnadenteich

Toompeal kaevetööde käigus välja tulnud vanad müürid annavad tunnistust sellest, et Piiskopi aias asus keskajal hoone, millest ajaloolastel polnud seni aimugi. Tallinna muinsuskaitsejuhi Boris Duboviku sõnul on tegu tänavusuvise olulisima arheoloogilise avastusega.

Tallinna Teede AS rekonstrureerib kommunaalameti tellimusel Piiskopi aeda. Tööde käigus rajatakse piirdeaed, vee- ja kanalisatsioonitrassid, tänavavalgustus ning teekatted. See pidi olema küllaltki lihtne töö, sest torud ja kaablid tuli panna vaid meetri sügavusele. Aga et tegemist on Tallinna vanalinnaga, siis ei tea kunagi, mis seal all on.

«Kuna Piiskopi aias ei ole peaaegu üldse mingeid ehitustöid tehtud, siis on arheoloogidele huvi pakkuvad kihid säilinud üsna maapinna lähedal. Niipea kui esimene huumuse ja killustiku kiht sai ära võetud, tuligi juba paarikümne sentimeetri sügavusel müür vastu,» rääkis Agu EMS OÜ arheoloog Monika Reppo.

8.Tallinnas Mustakivi sillal oli tulistamine: üks inimene sai raskelt viga, tulistaja peeti kinni

Tulistamine Lasnamäel. FOTO:
Tulistamine Lasnamäel. FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

2. augusti hilisõhtul tulistati Tallinnas Lasnamäel tulirelvast Glock meest, kelle seisund on raske. Tulistaja peeti sündmuskohal kinni.

Kella 23.05 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinnas Lasnamäel Laagna teel Mustakivi sillal tulistas üks mees tulirelvast teist, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava. 

«Esialgsetel andmetel tekkis konflikt kahe omavahel võõra mehe vahel, mille tulemusena tulistas mees teist meest,» täpsustas Aava. «Meedikud hakkasid koheselt kannatanule abi osutama, ta viidi haiglasse ning tema seisund on hetkel raske.»

Politseinikud pidasid tulistaja sündmuskohal kinni. Arvatav tulistaja on 28-aastane mees. Kannatanu isik on alles tuvastamisel. Tulistaja tulirelv Glock on seaduslik ja registreeritud.

9. Pakri poolsaarel merre sõitnud sõiduautost leiti hukkunu

Auto sõitis Pakri poolsaarel pangalt merre.
Auto sõitis Pakri poolsaarel pangalt merre. Foto: Mihkel Maripuu

Paldiski lähedal asuvalt Pakri pangalt merre sõitnud autost leiti õhtul 28-aastase mehe surnukeha.

16. mail kella 17.50 ajal teatati häirekeskusele, et Paldiskis Pakri tuletorni juures on tumedat värvi auto umbes 15 kuni 20 meetri kaugusel kaldast tervenisti vee all. «Õnnetuspaika reageerinud Põhja prefektuuri merepäästeüksus leidis autost surnukeha,» teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja kella 21 ajal.

Kella 22 paiku said tuukrid autost kätte 28-aastase mehe surnukeha. «Hetkel ei ole põhjust arvata, et autos oleks peale hukkunud mehe veel kedagi viibinud,» lisas politsei pressiesindaja.

10. Rongijuht võttis Rahumäel peale rööbastel jooksnud kaheaastase lapse

Elroni rong
Elroni rong Foto: Sille Annuk

Elroni rongijuht võttis Tallinnas Rahumäe rongipeatuse lähistel peale rööbastel jooksnud väikelapse ning võõras kohas ekselnud poiss on nüüdseks politsei abiga õnnelikult koju tagasi jõudnud.

«Täna saime teate, mille sarnast varasemast ajast ei meenugi,» kirjutab Põhja prefektuur. «Ennelõunal oli Elroni rongijuht Rahumäe rongipeatuse eel märganud rööbastel jooksmas väikelast. Ta peatas rongi ning tõi kaheaastase segaduses poisi kõrvalraudtee rööbastelt endaga rongi.»

Elroni raudteeveeremijuht Dmitri kirjeldas, et nägi täna kella 11.20 paiku Rahumäel ooteplatvormi juures raudteel väikest poissi, peatas kohe rongi ning läks lapse juurde. «Väike poiss oli ehmunud ning ei teadnud, kus ta vanemad on,» ütles Dmitri . «Võtsin poissi sülle ja silmitsesin, kas ehk on vanemad kuskil läheduses, paraku ei olnud kedagi näha, võtsin poisi rongile kaasa, teavitasin juhtunust rongidispetšerit ja politseid ning jätkasime sõitu.» 

Samal ajal kui rong koos reisijatega teekonda jätkas, võttis poisiga tegelenud klienditeenindaja ühendust häirekeskusega ning leppis kokku, et patrull läheb rongile vastu Pääsküla peatusesse.

«Kui Pääskülla jõudsime, ootas seal juba politsei, kellele saime lapse turvaliselt üle anda,» ütles Dmitri. «Loodan, et laps sai kiirelt vanemate juurde ning temaga on kõik hästi.»

«Poiss, kes oskas oma vanust näidata vaid sõrmedel, on nüüdseks leidnud tee tagasi koju,» teatas Põhja prefektuur. «Teame, et laps oli pääsenud koduhoovist üksi välja ning vanemad olid asunud teda otsima.»

Elroni kommunikatsioonijuhi Mariis Adamberg kinnitas kell 17.16 Postimehele, et lapsuke on kodus vanemate juures. «Õnneks läks kõik hästi!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles