Nädal suures pildis: valimisüllatused, liiklussurmad ja suusatamise MK

Otepää MK ametlik treening reedel. Foto: Tairo Lutter / Postimees
Erik Prozes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kuul on liikluses elu kaotanud juba 7 inimest. Lõppeval nädalal esitati ka valimisnimekirjad, kuhu kuulub teiste hulgas tuntud ajakirjanikke. Naised marssisid oma õiguste kaitseks ja nädalavahetus on suusasõprade päralt,  sest toimub Otepää MK.

Esmaspäeva pärastlõunal kerkis Haagele lumest kiiruskaamera, mis näeb kaugelt välja üsna tõepärane. Seetõttu aeglustasid paljud autojuhid seda silmates sõitu. Haagel elav Imre Vähi otsustas lumest kaamera valmis teha seetõttu, et selles piirkonnas on kiirusepiirang 70 kilomeetrit tunnis, kuid tema sõnul ei pea autojuhid sellest sageli kinni. 

Haagel tervitab asulasse sissesõitjaid lumest tehtud kiiruskaamera.
Haagel tervitab asulasse sissesõitjaid lumest tehtud kiiruskaamera. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Lähemalt: https://tartu.postimees.ee/6498878/piltuudis-haagel-distsiplineerib-liiklejaid-lumest-liikluskaamera

Esmaspäeval oli viimane tööpäev Postimehe peatoimetajal Lauri Hussaril, kes otsustas ootamatult poliitikasse siirduda, kandideerides Eesti 200 ridades Riigikogusse.

Postimehe senine peatoimetaja Lauri Hussar viimasel tööpäeval toimetuses.
Postimehe senine peatoimetaja Lauri Hussar viimasel tööpäeval toimetuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lähemalt: https://www.postimees.ee/6498555/lauri-hussar-moonan-et-otsus-postimehest-lahkuda-tuli-liiga-hilja

Mul ei olnud plaani teha poliitilist karjääri. Kavandasime ju ka Postimehes väga pikalt riigikogu valimiste kajastamist ja debatte. Ühel hetkel mõned vestlused, kohtumised, seisukohad – neil võib olla väga määrav tähendus.

Lauri Hussar intervjuus Holger Roonemaale

Poliitikasse otsustas minna ka bravuurikas meelelahutusajakirjanik Anu Saagim, kandideerides Riigikogusse roheliste nimekirjas. 

Vahetas kasuka rohelise kampsuni vastu. Õhtulehe senine meelelahutusjakirjanik Anu Saagim Roheliste pressikonverentsil teatamas kandideerimisest riigikogu valimistel.
Vahetas kasuka rohelise kampsuni vastu. Õhtulehe senine meelelahutusjakirjanik Anu Saagim Roheliste pressikonverentsil teatamas kandideerimisest riigikogu valimistel. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

 Lähemalt: https://elu24.postimees.ee/6501680/video-roheliseks-hakanud-anu-saagim-paljastab-mis-saab-karusnahksetest-kasukatest-ja-kuidas-ta-poliitikasse-meelitati?_ga=2.171523939.297185659.1547791686-859342930.1458283418

Hingelt ja meelelaadilt olen ma roheline olnud juba aastaid.

Anu Saagim intervjuus meelelahutusportaalile Elu24

Neljapäeva hommikul kella poole kaheksa paiku juhtus liiklusõnnetus Paide linnas Pärnu-Rakvere maanteel Sillaotsa ja Mäo vahel, kus kokku põrkas kaks sõiduautot. Õnnetuses hukkus kolme lapse ema. 

Õnnetuspaik Paide linnas Pärnu-Rakvere maanteel Sillaotsa ja Mäo vahel. Samas autos oli ka pere kolm last, kes kõik viidi haiglasse.
Õnnetuspaik Paide linnas Pärnu-Rakvere maanteel Sillaotsa ja Mäo vahel. Samas autos oli ka pere kolm last, kes kõik viidi haiglasse. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Lähemalt: https://jarvateataja.postimees.ee/6502615/kolm-last-jaid-onnetuses-emata

Mis põhjusel Sharan vastassuunda kaldus, selle peab selgitama menetlus, kuid üheks õnnetuse mõjuteguriks võis olla teeoludele mittevastav sõidukiirus. Tee oli sündmuskohal lumelörtsine ja libe.

Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus

Neljapäevane suur sula pani jalakäijaid akrobaadina üle lompide hüppama ja lumelopas sumpama.

Sulailm Tallinna südalinnas.
Sulailm Tallinna südalinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vaata ilmaprognoosi: https://ilmajaam.postimees.ee

Sula- ja sajuilmaga olid käed tööd täis kõigil, kes libeda ja lumelopa vastu võitlevad. 

Sulailmast tingitud raske lume rookimine Viljandi elumaja katuselt.
Sulailmast tingitud raske lume rookimine Viljandi elumaja katuselt. Foto: Elmo Riig /Sakala

Lähemalt: https://sakala.postimees.ee/6501513/loppa-torjuti-katustelt-ja-maapinnalt

Algas valimiste-eelne aeg, mil võime kaubandus- ja kultuurikeskuses või lausa oma koduukse taga kohtuda naeratavate poliitkampaania tegijatega. Sel nädalal jäi kaamerasilma ette poliitikas esimesi samme tegev Kristina Šmigun-Vähi.

Reformierakonna ridades kandideeriv Kristina Šmigun-Vähi Riigikogu valimiste kampaaniat tegemas.
Reformierakonna ridades kandideeriv Kristina Šmigun-Vähi Riigikogu valimiste kampaaniat tegemas. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

Lähemalt: https://elu24.postimees.ee/6502233/elu24-valimisradar-missidest-superstaarideni-ulevaade-meelelahutajatest-ja-meedianagudest-kes-ihkavad-toompeale

Ma olen nende moodi. Ma olen seda meelt, et kui riik loob võimalused, siis oma õnne nimel peab igaüks ise tööd tegema.

Šmigun-Vähi oma otsusest kandideerida Reformierakonna ridades

Kuigi lumelabidat tasub käepärast hoida ja liikluses peab erakordselt ettevaatlik olema, siis positiivselt vaadates oli läinud nädalal üle Eesti valdavalt maaliline talveilm.

Talvine Pärnu. Lumevaiba paksust hinnatakse Pärnumaal praegu tosina sentimeetri kanti, kuid mõistagi see paiguti erineb.
Talvine Pärnu. Lumevaiba paksust hinnatakse Pärnumaal praegu tosina sentimeetri kanti, kuid mõistagi see paiguti erineb. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Lähemalt: https://parnu.postimees.ee/6500286/galerii-talvine-loodus-pakub-imelist-vaatepilti

Reedel sai punkbändil J.M.K.E täis 33. aastat tegutsemist. Selle tähistamiseks peeti Tallinnas klubis Factory maha raju pidu.

Villu Tamme reedel sünnipäeva-peol rokkimas.
Villu Tamme reedel sünnipäeva-peol rokkimas. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

Lähemalt: https://elu24.postimees.ee/6502965/galerii-vaata-kuidas-legendaarne-punkband-j-m-k-e-peale-33-aastat-ikka-sama-rajult-rokib

Laupäeval toimus Tallinnas naiste marss, mis sai alguse Viru väravate juures ja kulges läbi vanalinna Telliskivisse. 

Mõnus lumine talveilm meelitas kohale sadu inimesi, enamus neist olid naised. Viru väravate juurest alanud kolonn venis viimase lilleputkani välja. 
Mõnus lumine talveilm meelitas kohale sadu inimesi, enamus neist olid naised. Viru väravate juurest alanud kolonn venis viimase lilleputkani välja. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Lähemalt: https://www.postimees.ee/6502981/videoreportaaz-naiste-marsiga-uhinenud-noored-poisid-me-katame-nagusid-sest-vanemad-ei-lubanud-siia-tulla

Naiste marss pole meeste vastu. Naiste marss on ühe unistuse poolt.

Ürituse korraldaja Triin Toomesaar

 Otepääl peetav MK-etapp pakub suusasõpradele pinget terve nädalavahetuse jooksul.

Naiste esimene poolfinaal lõppes laupäeval fotofinišiga. See annab esikoha Maiken Caspersen Fallale nr.2 (finaali võidab ka tema), teine on Nilsson (+0,01) ning kolmas Sundling (+0,02). See oli kõige efektsem finiš.
Naiste esimene poolfinaal lõppes laupäeval fotofinišiga. See annab esikoha Maiken Caspersen Fallale nr.2 (finaali võidab ka tema), teine on Nilsson (+0,01) ning kolmas Sundling (+0,02). See oli kõige efektsem finiš. Foto: Tairo Lutter/Postimees

Lähemalt: https://sport.postimees.ee/6499142/jarelvaadatav-otepaa-mk-etapi-sprindi-voitsid-falla-ja-klaebo-eestlaste-laeks-jai-veerandfinaal

Arteri suur persooniintervjuu on peatselt 80. juubelit tähistava näitleja Tõnu Aavaga, kes võttis meid vastu oma kodus.

Tõnu Aav oma kodus.
Tõnu Aav oma kodus. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Lähemalt: https://sobranna.postimees.ee/6502448/arteri-suur-lugu-tonu-aav-elu-ilma-armastuseta-on-igav

Kogu see arvukas taidlejate armee, kes teeb kaasa teleseriaalides ja saadetes – nad võivad seda kõike teha vaid tänu sellele, et seal pole mingeid keerulisi ülesandeid. Tugevate emotsioonide või tunnete edasiandmisega, mida nõutakse kutselistelt näitlejatelt, nad loomulikult hakkama ei saa.

Tõnu Aav

Laupäeval kella 15.20 ajal põrkasid Harjumaal Lokuti külas kokku kaks sõiduautot, õnnetuses hukkus 64-aastane mees, kaks inimest said viga. 

Sündmuspaik. Õnnetuse tagajärjel hukkus Fordi juhtinud 64-aastane mees, kiirabi viis haiglasse Audit juhtinud 55-aastase mehe ja tema kõrval istunud 46-aastase naise.
Sündmuspaik. Õnnetuse tagajärjel hukkus Fordi juhtinud 64-aastane mees, kiirabi viis haiglasse Audit juhtinud 55-aastase mehe ja tema kõrval istunud 46-aastase naise. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Lähemalt: https://www.postimees.ee/6503154/fotod-ja-video-sundmuskohalt-saku-vallas-hukkus-kahe-auto-kokkuporkes-64-aastane-mees

Sõja-ajaloo klubi Otsing andis laupäeval Eesti Sõjamuuseumile üle 76-mm kahuri, mille nad Narva lähedalt soost 7 meetri sügavuselt väga hästi säilinuna leidsid.

Huvilised kahurit uudistamas. 
Huvilised kahurit uudistamas. Foto: Albert Truuväärt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles