Fotod: Raekoja platsil avati kuuselabürint

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesklinna vanem Vladimir Svet avas koos linnapea Taavi Aasaga laupäeval Tallinnas Raekoja platsil kuuskedest Päikeselabürindi.

Tallinna esindusjõulukuusk Raekoja platsil on jäänud dekoratsioonideta ja ümbritsetud seni vanalinna tänavaid kaunistanud väikeste kuuskedega.

«Et pakkuda jõuluks linna toodud kuuskedest võimalikult palju rõõmu, otsustasime ka sel aastal moodustada Raekoja platsile kuuselabürindi. Seda enam, et eelmisel talvel osutus vastlapäevaks avatud labürint väga populaarseks. Tänavu nimetame selle Päikeselabürindiks, sest eesti rahvakalendri järgi eelneb avamisele vahetult paavlipäev, mida on peetud talve keskpunktiks. Samuti sümboliseerib valguse võitu pimeduse üle ka meie Päikeselabürint,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Labürint avati koos linnapea Taavi Aasaga. Rahvakalendri järgi tähistatud paavlipäevast rääkis folklorist Marju Kõivupuu.

Päikeselabürint pakub Raekoja platsil meeleolukat pühadeaja pikendust kahe nädala jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles