Paet ja Toom nomineeriti Euroopa Parlamendi auhindadele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet, Yana Toom
Urmas Paet, Yana Toom Foto: Pm

Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikud Urmas Paet ja Yana Toom esitati aasta eurosaadiku auhinna kandidaadiks.

Paet nomineeriti 2019. aasta Euroopa Parlamendi saadikute auhinnale julgeoleku ja kaitse valdkonnas, Toom tööhõive, sotsiaalküsimuste ja regionaalpoliitika valdkonnas.

Paet on Euroopa Parlamendis oleku jooksul töötanud Euroopa kaitse ja julgeoleku tugevdamise nimel ning olnud mitme seda valdkonda puudutava raporti autor. Euroopa kaitseliidu raportis rõhutas Paet, et Euroopa peab tegema senisest enam oma kaitseks ning et selleks on vaja tihedamat EL-i liikmesriikide koostööd. Euroopa küberkaitse raportis pakub Paet välja tegevusi Euroopa Liidu küberkaitse võimekuse suurendamiseks. EL-i Arktika-poliitika raportis rõhutab ta aga, et Euroopa Liit vajab igakülgset Arktika strateegiat, mis käsitleks teemasid julgeolekust ja energiapoliitikast keskkonnakaitseni, teatas Paeda pressiesindaja neljapäeval.

Auhinnaga tunnustatakse Euroopa Parlamendi saadikuid, kes on andnud märkimisväärse panuse mõnesse poliitikavaldkonda. Auhindade jagamist korraldab alates 2005. aastast ajakiri The Parliament Magazine. Kokku valitakse aasta eurosaadik 15 valdkonnas, igaühes on nominendiks esitatud kolm saadikut.

Varasemalt on Eesti kuuest saadikust nomineeritud 2017. aastal Paet ja Marju Lauristin, 2016. aastal Kaja Kallas ja Paet.

Auhinnatseremoonia toimub 20. märtsil Brüsselis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles