15 protsenti Eesti töötajatest kardab lähikuudel töö kaotada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa tööpakkumiste stend.
Töötukassa tööpakkumiste stend. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Värske Eurobaromeetri uuringu järgi pole 15 protsenti töötavatest Eesti inimestest kindel, kas suudavad lähikuudel oma töökohta säilitada.

Küsimusele «Kui kindel olete, et suudate lähikuudel oma töökohta säilitada?» vastas 12 protsenti vastanutest «Mitte eriti kindel» ja kolm protsenti «Üldse mitte kindel». Kaks protsenti vastas «Ei oska öelda». Töökoha säilimises oli väga kindel 46 protsenti vastanutest ja 37 protsenti pidas seda üsna kindlaks.

Kõigi Euroopa Liidu riikide keskmine näitaja on Eesti omale väga sarnane – kokku kahtleb oma töökoha püsivuses 15 protsenti tööl käivatest inimestest. Samas on ELi keskmise näitaja puhul Eestist veidi enam ehk neli protsenti neid, kes polnud oma töö püsivuses üldse kindlad. Mitte eriti kindlaid oli 11 protsenti ja variandi «Ei oska öelda» valijaid kolm protsenti. Väga kindlad olid oma töö säilimises 43 protsenti vastajatest ja üsna kindlad 39 protsenti.

Vastajatelt uuriti ka, milliseid kaht omadust peaks nende arvates rõhutama, et tänapäeval kergemini tööd leida. Selles osas ühtisid Eesti vastajate arvamus ja Euroopa Liidu keskmine tulemus – mõlemal juhul peeti olulisemateks ametialast kogemust ja kvalifikatsiooni taset. Suur erinevus Eesti ja ELi keskmise vahel ilmnes keelteoskuse tähtsustamises – Euroopa Liidus keskmiselt pidas seda töö leidmisel oluliseks vaid 17 protsenti vastajatest, Eestis aga tervelt 43.

Uuringu jaoks viidi tänavu septembris ja oktoobris Euroopa Liidus kokku läbi 26 723 ja Eestis 1003 intervjuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles