Tööõnnetus: Zimbabwe ajalehe arvates on meie presidendi nimi Eesti Vabariigi (22)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid Etioopias Addis Abebas Aafrika Liidu tippkohtumisel.
President Kersti Kaljulaid Etioopias Addis Abebas Aafrika Liidu tippkohtumisel. Foto: Presidendi kantselei

Etioopias Addis Abebas Aafrika Liidu tippkohtumisel osalev president Kersti Kaljulaid kohtus pühapäeval Zimbabwe riigipea Emmerson Mnangagwaga. Kohtumist kajastanud Zimbabwe ajaleht ZimEye nimetas uudisloos Kersti Kaljulaidi läbivalt Eesti Vabariigiks.

Uudisloo pealkiri on «Mnangagwa kohtus järjekordse endise nõukogude liiduvabariigi presidendiga, megadiili ei sündinud».

President Mnangagwa kohtus eile Eesti presidendi Eesti Vabariigiga, annab ajaleht teada.

«President Mnangagwa ja president Vabariigi kohtusid Etioopias Addis Abbebas pärast osalemist Aafrika Liidu assamblee 32. istungi ametlikul avamisel. President Mnangagwa suletud uste taga toimunud kohtumine president Vabariigiga kestis ligi tunni. President Vabariigi kirjeldas kohtumist väga viljakana,» kirjutab ZimEye.

Ajalehe ZimEye arvates on Eesti presidendi nimi Eesti Vabariigi.
Ajalehe ZimEye arvates on Eesti presidendi nimi Eesti Vabariigi. Foto: Kuvatõmmis

«Kõigepealt andis ta mulle ülevaate riigi majanduslikust arengust ja me peame ütlema, et oli väga kena kuulda konkreetsetest plaanidest. Me kaalusime, kuidas saaks Eesti kogemust digitaalses arengus kasutada teie riigis. Eesti on riik, kus avalikud teenused on täiesti digitaalsed. Sa ei saa abielluda veebis, aga kõik muu on onlines võimalik,» vahendas ZimEye Eesti presidendi sõnu.

Uudise alla on kirjutatud «State media» («riigimeedia»), mis viitab sellele, et apsakas hakkas levima ametliku pressiteate vahendusel.

Sellest annab tunnistust Zimbabwe väljaandes TechZim ilmunud artikkel, milles on Eesti presidendi nimeks pandud samuti Eesti Vabariigi.

Zimbabwe president Emmerson Mnangagwa.
Zimbabwe president Emmerson Mnangagwa. Foto: AARON UFUMELI / EPA

President Kersti Kaljulaid osaleb Addis Abebas Aafrika Liidu tippkohtumisel pühapäeval ja esmaspäeval. Riigipea naaseb Eestisse teisipäeval.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles