Vaata otse: välisminister peab riigikogus Eesti välispoliitika aastakõne

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Täna toimub riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena välispoliitika arutelu.

Riigikogus toimub täna kell 10.00 algaval istungil olulise tähtsusega riikliku küsimusena välispoliitika arutelu, kus ettekande peavad välisminister Sven Mikser ja väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Välisministri kõne fookus on reeglitel põhineva koostöö edendamisel ja riikide suveräänsust austaval koostööl, mis laieneb nii julgeoleku- kui ka välismajandussuhetele, teatas välisministeeriumi pressiosakond. Minister käsitleb oma kõnes Eesti kandidatuuri ÜRO Julgeolekunõukogu mittealalise liikme kohale ja transatlantilisi suhteid.

Veel kõneleb ta Eesti osalusest võitluses rahvusvahelise terrorismiga, Euroopa Liidu ees seisvatest väljakutsetest, välismajanduspoliitikast ja digitaalsest mõõtmest Eesti välissuhtlemises.

Väliskomisjoni esimees annab oma kõnes sissejuhatava ülevaate maailmas toimuvatest välispoliitilistest arengutest ja väliskomisjoni tegevusest. Samuti tutvustab ta väliskomisjonis viimase istungjärgu ajal valminud raporteid välisteenistuse tugevdamisest ja välisest mõjutustegevusest ning toob välja raportite olulisemad soovitused.

Mihkelsoni sõnul on väliskomisjon andnud endast parima, et Eesti välispoliitika lähtuks liberaalsetest väärtustest, oleks demokraatlik ja konsensuslik.

Ettekannetele järgnevad küsimused sõnavõtjatele ja fraktsioonide sõnavõtud.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles