Europrojekt: Eestisse varemed, Lätti korruptsioon (5)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Raba tänaval seisab juba mitmendat aastat tühjana ehitusplats, kuhu pidanuks kerkima innovaatiline vesinikutankla. Projekti õnnestumisse usub siiani vaid arendaja ise.
Pärnus Raba tänaval seisab juba mitmendat aastat tühjana ehitusplats, kuhu pidanuks kerkima innovaatiline vesinikutankla. Projekti õnnestumisse usub siiani vaid arendaja ise. Foto: Mailiis Ollino

Euroopa Liit on toetanud Hollandi-Läti-Eesti vesinikutanklate arendajaid 5,5 miljoni euroga. Riias päädis projekt tohutu pillamise ja korruptsiooniskandaaliga, Pärnul on ette näidata vaid varemed ja võlad.

2016. aastal hakkas Pärnu äärelinna Raba tänavale kerkima innovaatiline vesinikutankla. Sama aasta lõpus tabas seda ehitanud ettevõtet Vändra MP ebameeldiv uudis – tellijal polnud raha, mille eest ehitus kinni maksta. Töö jäi pooleli ning arendaja jäi ehitajale 150 000 eurot võlgu.

«Juba üle kahe aasta on lubatud, et kohe-kohe tulevad investorid ja raha, kuid siiani on seis sama,» rääkis Vändra MP juht Tiit Kangert.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles