Romantiline loss ja õudsad mõrvad: „Tänaseks on siin mõrvatud juba 278 inimest“

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kroonika/Sven Tupits

„Kahtlemata kõige kriminogeensem paik Eestis“, mainib Sulo Muldia, Laitse lossi peremees.

Planeerides muinasjutulist väljasõitu kallimaga või otsides erilist meeskonnakoolitust kollektiiviga – Laitse Lossist leiab elamuse igaks juhtmiks.  See 19.sajandil ehitatud mõisahoone on olnud koduks nii mõnelegi suurkujule, sestap tekitabki lossist õhkuv romantika ja tuudorstiil tõeliselt kuningliku tunde. Tänaseks on see ehtne lossihotell, kus saab korraldada suurejoonelisi seminare, pulmi või sünnipäevi närvikõdi pakkuva mõrvamüsteeriumi mängu saatel. Sulo on optimistlik: „Aasta lõpuks planeerime jõuda 450 laibani“.

Laitse Loss pakub nii seminaride kui ka väiksema vastuvõtu või piduliku ürituse läbiviimiseks erineva meeleoluga ruume koos vajaliku tehnikaga. Olenevalt osalejate arvust on seminarideks saadaval kuni 64 inimest mahutav Inglise tuba või näiteks sumedatel sügisõhtutel saab kuni 12 inimest mahutavas tornitoas koolituse kõrvale kaminasse tule süüdata.

Õdusa lõõgastusena peale seminaripäeva või lihtsalt vahepalaks saab stuudioköögi marmortasapindadel tippkoka eestvedamisel kokanduse meistriklasse võtta.

Foto: Toomas Tuul

Kui söögi tegemine pole sinu forté, leiab aktiivset tegevust lossiparki rajatud kuppellabürindist, mõnusast leilisaunast koos saunamees Volodja või Andresega, bambusekeppidega samuraimassaažist või ehk millestki veelgi kaasakiskuvamast – neljakäigulise õhtusöögiga Mõrvamüsteeriumist.

Super elamus! Vägahuvitav, põnev, kaasakiskuv ja hästi läbimõeldud.”

Mõrvamüsteerium mängužanrina sai alguse 19. sajandi esimesel poolel. Tänapäevasem mõrvamüsteerium kui põnev seltskonnamäng lõi aga õitsele ajavahemikus 1920-1950, kui n.ö. whodunit kriminaalromaanid ülipopulaarseks muutusid (Agatha Christie, PatriciaWentworth, John Dickson Carr jpt).

Foto: Laitse loss

Glamuurne Mõrvamüsteerium Laitse Lossis on üks salapärane ja põnev rollimäng, mis viib sind pööraste 1920ndate kõrgseltskonna intriigidesse, kus üheskoos tuleb välja selgitada mõrvar. See on elamus, kus saate kogeda emotsioone ja seiklusi, mida argielu ei paku. Neljakäiguline õhtusöök ja rollimäng toimuvad üheaegselt ning õhkkonda aitavad luua kogenud mängujuhid. See on suurepärane võimalus üheks meeldejäävaks ja interaktiivseks meeskonnakoolituseks lõbusas miljöös.

“Soovitan küll kõigile - mõnus retk kusagile, milleks ehk valmiski pole!”

Tavapärasesse mõrvamüsteeriumipaketti kuulub ka majutus lossi romantilistes Inglise stiilis tubades, koos hommikusöögiga (juhul kui püsid elus hommikuni). Tube on lossis 17, igaüks oma nägu, pannes sind tundma justkui kuningas, olgu põhjuseks Sandersoni tapeetidega kaetud seinad või tammised baldahiinvoodid. Olemas on ka kohustuslik lossitorni tuba, kust mõned külalised on ka luku taha pandud printsessi eest leidnud.

Foto: Laitse loss

Peoruume saab rentida nii lossis sees kui ka kinnises lossihoovis soojal ajal. Hooajal jätkuvad ka lossikontserdid, võimalus käia ratsutamas, golfirajal, mõisapargi kabelis toimuvad laulatused, ristsed…

„Ettetellimisel korraldame ka peielaudu!“ - kinnitab Sulo Muldia lõpuks muiates.

Copy
Tagasi üles