Ravimeid põlgav arst käib mööda Eestit (13)

Piia Osula
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ruumet on küll terviseameti mustas nimekirjas, kuid on sellest hoolimata perearsti asendanud vähemalt kolmes Tallinna perearstikeskuses ning viimati eelmisel nädalal Keila haiglas.
Martin Ruumet on küll terviseameti mustas nimekirjas, kuid on sellest hoolimata perearsti asendanud vähemalt kolmes Tallinna perearstikeskuses ning viimati eelmisel nädalal Keila haiglas. Foto: Lõuna-Eesti Postimees

«Riik seab vaktsineerides ohtu inimelusid.»

«Skisofreeniaravimi asemel peaks mõtlema tervislikumatele eluviisidele.»

«Valutavate kurgumandlite vastu aitab lihast hoidumine.»

Need laused on nopitud ravimite ja vaktsineerimise vastaste Facebooki lehelt ja kõik need on kirja pannud üldarst Martin Ruumet. Sama juttu on ta rääkinud oma patsientidele. See on kestnud aastaid. Nii perearstid kui ka terviseamet on proovinud asjale lahendust leida, kuid tulutult.

«See kõik teeb ääretult suurt kahju,» sõnas perearstide seltsi juhatuse liige ja peremeditsiini õppetooli professor Ruth Kalda. Tema sõnul töötab arst sel viisil vastu kõigele, mis läbi uuritud ja töökindel.

43-aastane doktor Martin Ruumet lõpetas 2000. aastal Tartu Ülikooli üldarstina, kuid residentuuri ei pääsenud ja edasi ei spetsialiseerunud. Ta asendas pärast seda kaks aastat Kihnu saarel ja Lõuna-Eesti Tsirgulinna perearstikeskuses perearsti. Sealt ta 2015. aastal terviseameti radarile jõudiski, sest tema kohta hakkasid laekuma kaebused. Kaebajad seadsid kahtluse alla Ruumeti ravivõtted ja pädevuse.

Ruumet rääkis, et teda innustab konflikt ja see, et ravimifirmad teevad tihti ise ravimiuuringuid ja võltsivad tulemusi. Ta ütles, et ei mõista, miks vaktsineeritakse terveid inimesi. Vabal tahtel ravimite võtmist võrdles ta eutanaasiaga.

Konkreetseid juhtumeid Ruumet kommenteerida ei tahtnud. Ta ütles, et on üritanud pikka aega terviseametiga vestelda, kuid asjata. «Mis kaebused? Ma võin teid kokku viia hoopis inimestega, kes teie peale kaebuse esitavad, sest te ei kuula neid,» vastas ta küsimusele, mida arvab kaebustest enda vastu.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles