Fotod: Meremuuseumi uus näitus ühendab seksi ja mere

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

8. märtsil avatakse Lennusadamas üks Meremuuseumi tänavustest suurtest näitust – Sex & The Sea.

«Meri ei ole ilmtingimata ainult laevad ja sündmused merel, vaid meri tähendab ka inimesi nende igapäevaste tunnetega selle mere keskel. Sellest see näitus räägibki,» ütles meremuuseumi sisuvaldkonna juht Gerly Heinsoo. Näituse koostamiseks tehti palju koostööd teiste muuseumidega nii Eestist kui väljastpoolt Eestist. Enne Tallinna jõudmist oli näitus avatud Rotterdami meremuuseumis, seejärel Rootsi ja Taani meremuuseumides.

«Meie poolt lisatud kõige olulisem osa on Markuse kirjad. Aga ka laevamudelid, mida me muude näitustega seoses ei ole saanud välja panna. Ja koostöös teiste Eesti muuseumidega saime tuua siia käilakujusid ja muid põnevaid esemeid. Tegemist on suure koostöönäitusega, milles osaleb üle 20 muuseumi,» rääkis muuseumi koguhoidja Mihkel Karu.

Näituse autor on Hollandi multimeediakunstnik Saskia Boddeke. «Näitus räägib palju rohkemast kui seksist. See räägib eelkõige meremehe igatsusest. Näitusel on tegelikult rohkem mõõtmeid, kui pealkirjast välja võib lugeda,» lausus Boddeke.

Näitusel saabki tutvuda Eesti meremehe ja Soome neidude armastuskirjadega, laevade rinnakate käilakujudega, meremeeste erootiliste esemetega, sadamaprostituutide eluolu ning palju muuga, sest näitus on tõepoolest mitmekihilisem, kui pealkiri lubab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles