Eesti suursaadik Kanadas andis üle volikirja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Liis Treimann

Eile andis Washingtonis resideeruv Eesti suursaadik Kanadas Marina Kaljurand Ottawas Kanada kindralkuberner David Johnstonile üle oma volikirja.

Eesti suursaatkonda Ottawas juhib asjur Riho Kruuv.

Kanada kindralkuberner Johnston toonitas oma avakõnes, et Kanada oli üks esimesi riike, kes 20 aastat tagasi Eesti taasiseseisvumist tunnustas ning väljendas rõõmu diplomaatiliste suhete taastamise tähtpäeva üle.

Oma kõnes tunnustas ta Kanadas elavat arvukat eesti kogukonda, kes on olulisel määral rikastanud Kanada kultuurilist palet. Kindralkuberner Johnston avaldas samuti rahulolu Eesti ja Kanada hea koostöö üle rahvusvahelistes organisatsioonides nagu NATO ja ÜRO ning väljendas lootust riikide vaheliste sidemete veelgi suurema tihendamise osas tulevikus.

Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses tutvustas suursaadik Kaljurand kindralkuberner Johnstonile Eesti saavutusi infotehnoloogia kasutamisel avalike teenuste osutamisel kodanikele ning kutsus Kanadat liituma Tallinnas asuva NATO küberjulgeoleku kompetentsikeskusega. Vestluses tõdesid mõlemad pooled suurt perspektiivi Kanada ja Eesti vahelise õpilas- ja noortevahetuse valdkonnas.

Diplomaatilist teenistust alustas Marina Kaljurand 1991. aastal välisministeeriumi pressi- ja infoosakonnas. Aastatel 1992-1996 töötas Kaljurand välisministeeriumi juriidilise osakonna rahvusvaheliste lepingute büroo direktorina ning 1996-1999 oli ta nõunik Eesti saatkonnas Helsingis.

Aastatel 1999-2001 töötas Kaljurand välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektorina ning aastatel 2001-2005 juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantslerina. 2004-2006 oli Kaljurand määratud Eesti suursaadikuks Iisraelis resideerimisega Tallinnas ning aastatel 2005-2008 töötas ta Eesti suursaadikuna Venemaal.

Alates 2008. aastast töötas ta välisministeeriumi asekantslerina välismajanduse ja arengukoostöö küsimustes ning oli suursaadik Kasahstanis resideerimisega Tallinnas. Praegu on Marina Kaljurand Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides ning Mehhikos.

Marina Kaljurand on abielus, peres on tütar ja poeg. Ta räägib inglise, vene ja soome keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles