Küsitlus: Reformierakonna populaarsuse tõus jätkub (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Pilt videost

Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel Nordstati tehtud küsitlus näitab, et Reformierakonna populaarsus jätkab tõusu.

Kui märtsi lõpu seisuga toetas Reformierakonda 33 protsenti küsitlusele vastanutest, siis 8. aprilli seisuga oli sellele lisandunud 0,4 protsenti. Samaväärse tõusu oli teinud ka Keskerakond ehk nädalaga kasvas toetus 20,4 protsendilt 20,8 protsendi peale.

Kolmandal kohal oli jätkuvalt Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes aga veidi kaotas toetust. Nimelt märtsi lõpus toetas neid 17,4 protsenti, 8. aprilli seisuga aga 16,5. Neljas ja viies on Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond vastavalt 10 ja 9,1 protsendi suuruse toetusega. Nädal varem olid need näitajad vastavalt 9,8 ja 9,4.

Praegu ületaks riigikogu valimiskünnise ka Eesti 200, keda toetab kuus protsenti vastanutest, sealjuures pole see näitaja viimase nädalaga muutunud. Roheliste toetus on 2,1 protsendi peal.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta alguses asutatud mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles