Tõenäoline võimalus: Jüri Ratas läheb riigikogu ette juba kolmapäeval (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Kersti Kaljulaid võib Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele teha ennepaneku valitsuse moodustamiseks juba teisipäeval või kolmapäeval, kuigi ta on ise samal ajal riigivisiidil Portugalis ja päev hiljem juba Moskvas.

ERRi andmetel on peaministri büroo ja presidendi kantselei arvestanud, et Ratas saaks riigikogu ees hääletusel osaleda kolmapäeval, kuigi kumbki ametkond seda veel ametlikult kinnitada ei soovi. Volituste andmiseks ei pea president peaministrikandidaadiga füüsiliselt kohtuma, vastava otsuse saab riigipea vormistada ka Eestist eemal viibides.

Järgmisel nädalal riigikogu istungeid ei toimu ja ilmselt annavad Jüri Ratase ministrid riigikogu ees ametivande 29. aprillil ja uus valitsus asub ametisse.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ei saanud esmaspäeval riigikogult piisavalt toetushääli valitsuse moodustamiseks, volituste andmise poolt oli 45 ja vastu 53 riigikogu liiget, kaks saadikut ei osalenud hääletusel.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles