Hussar teeb ettepaneku muuta ülestõusmispühade teine püha riigipühaks ja puhkepäevaks (7)

Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti võiks ülejäänud Euroopa eeskujul teha 2. ülestõusmispüha vabaks päevaks, leiab Eesti 200 nimekirja esinumber europarlamendi valimistel Lauri Hussar. 

«Valdavas osas Euroopas on homme vaba päev ja seda põhjusel, et nendes riikides on ka teine ülestõsumispüha kuulutatud riigipühaks,» kirjutas Hussar oma Facebooki kontol täna hommikul.

«Vaid Eestis, Maltal ja Portugalis on tegu tavalise tööpäevaga. Kesk- ja Lääne-Euroopa riikides on veel mitmeid kirkukalendri järgi liikuvaid pühasid, mil inimesed saavad nautida töövaba päeva.»

Eestis on siiani vabade päevade juurdeloomisesse suhtutud tõrjuvalt. Viimati värviti kalendris punaseks 20. august. Täiendavate vabade päevade puhul on alati vastuargumendina välja toodud, et see mõjub halvasti majandusnäitajatele ning ettevõtete konkurentsivõimelisusele. 

«Täna on aeg küll sealmaal, et muuta ülestõusmispühade teine püha riigipühaks ja puhkepäevaks,» märkis Hussar.

«Suur osa töötegemisest on tehnoloogia arengu tõttu kiires muutumises, ka tööaeg on läinud paindlikumaks, Euroopa Parlament sai hakkama kellaaja ühtlustamisega. Eestil ei tohiks olla keeruline ühe puhkepäeva ühtlustamine. Lisaks on niikuinii Eesti majandus ja ettevõtted nii tihedalt Euroopaga seotud ja kui partnerid puhkavad, siis on ka efekt tööpäevast tunduvalt väiksem. Nelja puhkepäevaga nädalavahetus oleks aga lausa minipuhkus ja aitaks kõigil tuntavalt akusid laadida.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles