Televaatajad saatsid paljulapselistele peredele jõuludeks kastide viisi kudumeid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV saates «Prillitoos» tehtud üleskutse peale paljulapselistele peredele jõulukingiks sokke-kindaid kududa on telemajja saabunud juba kastide ja kottide viisi kõiksugu kudumeid ning kingitusi.

«Neid on sadu ja sadu, mitu päeva tagasi oli neid juba neli suurt kastitäit, aga iga päev saabub juurde,» rääkis Linna. «Kui ma möödunud nädalal lugesin, oli juba 150 paari sokke ja 200 paari kindaid, aga nüüd on vahepeal neid kõvasti juurde tulnud.»

«Ja saabub mitte ühekaupa, vaid kottide viisi! Inimesed on kudunud väga erinevas suuruses väga erinevaid asju – ka kampsuneid, mütse, pontšosid, kindaid, sokke. Täitsa uskumatu, ma poleks sellist tagasisidet oodanud! Headus ei ole kadunud,» oli Linna liigutatud.

Üleskutse tehti kolm nädalat tagasi ja peaaegu kohe hakkasid pakid ka saabuma. «Väga paljudel olid kaasas ka kommid, šokolaadid. Waldorfi kooli õpetajad Tallinnast olid teinud suure kastitäie kootud ja isetehtud jõuluehteid, milles oli šokolaad ning igaüks oli eraldi pakiks tehtud. Ma olen vaimustunud!» naeris Linna.

«Juures olid ka luuletused ja ilusad sõnad. Kusjuures ma ei arva, et seda oleks vaid vanemad inimesed teinud. Ka meie oma teleinimesed tõid kottidega, ka minu enda lapsed kudusid mütse. Ja pakid saabusid üle Eesti!»

Kokku on Eestis 156 paljulapselist peret, täna viis saatemeeskond esimesele perele kingikoti juba kätte. Selleks tehakse koostööd sihtasutusega Dharma, kes paljulapseliste peredega tegeleb ja nende kohta infot valdab.

«Täna käisime koos kaameraga üle andmas kingitusi perele, kus on 13 last, see tuleb aasta viimases saates pildile,» rääkis Linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles