Ida-Virumaal Konju külas süttis põlema turbaväli

Andres Einmann
Copy
Foto: Toomas Huik

Ida-Virumaal Konju külas süttis täna pärastlõunal Konju turvbaväli, põlenguala oli õhtuks levinud 4,6 hektarile.

Häirekeskus sai teate turbaväljal puhkenud tulekahjust kell 14.18. Esmalt avastati üks tulekolle, veidi aja möödudes leiti veel teinegi suurem kolle. Tuli levib kiiresti ning turbane pinnas teeb selle kustutamise ka keerulisemaks ning aeganõudvamaks, teatas Ida päästekeskus.

Päästjad reageerisid suurte jõududega ning sündmusele on kaasatud meeskonnad nii riiklikest komandodest kui ka vabatahtlikud päästjad. Sündmust juhib Jõhvi vanemaoperatiivkorrapidaja.

Alates 6. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Lõket tasub teha vaid vaikse tuulega ja seejuures jälgida tuule suunda, et tule tegemisel või grillimisel ei lendaks sädemed hoonetele, metsale, või muule põlevmaterjalile. Kindlasti tasuks alati käepärast hoida ka esmased tulekustutusvahendid, näiteks ämbrit vee või liivaga.

Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, mis on leitavad internetilehelt www.rmk.ee. Infot avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside kohta saab ka kohalikust omavalitsusest. Tänavune soe ja kuiv kevad on lisaks Eestile muutnud tuleohtlikuks Rootsi ja Norra metsad, mis on põhjamaade kohta tavapäratult vara.

Riigikogu liikme Martin Repinski firma Konju Kitsefarm OÜ ei ole saanud päästeametilt mingit teadet, et tuleks evakueerida farmist kitsed. «Farm on ohutus kohas. Mitte ühtegi teadet pole meile tulnud,» ütles Repinski. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles