Ratas: Omniva peab tagama kojukande ka nädalavahetusel (9)

Postimees
Copy
Foto on illustratiivne.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Omniva plaanib tulevikus kirjad ja lehed maapiirkondades suunata pakiautomaatidesse. Peaminister Ratas ütles valitsuse pressikonverentsil, et Omniva peab kojukande tagama.

Ratase sõnul arutati Omniva olukorda ka Vihula mõisas toimunud eelarvearutelul. «Meil on uus minister, kes on lubanud nendega lähiajal kohtuda. Minu postitsioon on see, et Omniva peab tagama kojukande ja seda ka nädalavahetusel,» ütles Ratas.

Omniva juhatuse liige Andre Veskimeister rääkis kolmapäeval Vikerraadio saates «Uudis», et ettevõte tegi mai algul analüüsi, millest selgus, et 82 protsenti Eesti inimestest elab kuue minuti autosõidu kaugusel lähimast pakiautomaadist. Ehkki see tähendab, et ligi 20 protsendil elanikest jääb lähim pakiautomaat kaugemale, kavatsevad nad tihendada pakiautomaatide võrgustikku.

Möödunud nädalal võttiski Omniva vastu otsuse paigaldada tänavu kolme Balti riigi peale kokku 250 täiendavat pakiautomaati.

Meediaettevõtete Liit toetab peaministri seisukohta kojukande säilitamise osas

Eesti Meediaettevõtete Liit toetab peaminister Jüri Ratase seisukohta, et perioodika kojukanne senises mahus peaks jääma ja selle asendamine pakiautomaatidega ei ole lahendus.

«Kui me asendaksime kojukande pakiautomaatidega, siis kaotaksid sellega kõige enam maaelanikud,» ütles Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevjuht Mart Raudsaar. «Riik on suurendanud kojukande dotatsiooni maapiirkondades poole miljoni võrra ning me oleme Omnivaga läbirääkimistes, kas see täiendav summa on piisav. Igasugused muud sammud enne läbirääkimiste lõppu oleksid ennatlikud.»

Maakojukande dotatsioon oli aastaid 1,278 miljonit eurot. Sel aasta kasvas dotatsioon pool miljonit ja on tänavu 1,778 miljonit eurot.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles