IRList soovib lahkuda 46 inimest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta tagune IRL valimisreklaam.
Paari aasta tagune IRL valimisreklaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Alates novembri lõpust, kui lahvatas elamislubade skandaal, on Isamaa ja Res Publica Liidust lahkumisavalduse esitanud 46 inimest.

« Alates 30. novembrist on IRList lahkumise avalduse esitanud 46 inimest ning IRLiga liitumise avalduse on esitanud 99 inimest,» ütles IRLi pressiesindaja Gerrit Mäesalu.

Detsembri alguses liitus erakonnaga julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross, kes põhjendas oma otsust sellega, et tema hinnangul seisavad Eestil välis- ja julgeolekupoliitiliselt ees keerulised ajad.

Detsembri alguses ütles IRLi liige Aimar Altosaar, et kui erakonna eestseisus ei taganda ametist siseministrit Ken-Marti Vaherit ja majandusministrit Juhan Partsi, siis ootab erakonda ees suur pereheitmine. Erakonna eestseisus ja volikogu ministreid välja ei vahetanud.

Novembri lõpus selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Vene kodanikele kuuluvaid ettevõtteid ja osaühinguid, mis andis nende omanikele aluse Eesti elamisloa taotlemiseks. Eelmisel laupäeval toimunud IRLi volikogu mõistis hukka fiktiivsete elamislubadega kauplemise. Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach lahkusid erakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles