Kommunismiohvrite memoriaal pälvis maineka arhitektuuriauhinna

BNS
Copy
Kommunismiohvrite memoriaal Tallinnas Maarjamäel.
Kommunismiohvrite memoriaal Tallinnas Maarjamäel. Foto: Remo Tõnismäe

Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal pälvis maineka Maailma arhitektuuripreemia (The International Architecture Awards) muuseumite ja kultuurihoonete kategoorias.

Tegemist on esimese korraga, kus Eestis paiknev ehitis selle preemia saab.

Chicago arhitektuuri- ja disainimuuseum Athenaeum ning Euroopa arhitektuurikunsti disaini ja linnauuringute keskuse poolt korraldatavate Maailma arhitektuuripreemiate nominentide hulka pääses tänavu 350 objekti, juuni lõpus valiti 26 kategoorias välja 120 laureaati 41 riigist.

«Need 120 hoonet on maailma parimad ja esindavad uut kaasaegset arhitektuuri,» ütles Chicago Athenaeumi president Christian Narkiewicz-Laine. «Maailma arhitektuuripreemiatega tõstame esile hämmastavat tööd, mida on teinud andekatest arhitektuuridest visionäärid, kelle talent ja innovatsioon loob kõneainet, mis kestab põlvkondi,» sõnas ta.

Kalle Vellevoo, Jaan Tiidemanni ja Tiiu Truusi juhitud meeskonna poolt loodud Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal tunnistati  maailma üheks parimaks objektiks muuseumite ja kultuurihoonete kategoorias. 

Maailma arhitektuuripreemiatega  tunnustatakse iga aasta üle maailma disainitud ja ehitatud parimaid uusi ning märkimisväärseid hooneid ja maastiku- ning planeerimisprojekte. Tegemist on prestiižseima, vanima ning ainsa mittekommertsliku avaliku rahvusvahelise arhitektuuripreemiate programmiga maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles