Pärnu maantee ärid sulgevad filmimise ajal veerand tunniks oma uksed

Johannes Voltri
, reporter
Copy

Pärnu maantee ärisid on täna külastanud tavapärasest vähem inimesi, sest liiklemine on Nolani filmi «Tenet» võtete pärast olnud raskendatud. Kuigi filmimise ajal peavad ärid oma uksed üldse veerand tunniks uksed sulgema, ollakse siiski peamiselt positiivselt meelestatud. 

Kella ühe paiku oli Pärnu maanteel filmisaginat arvatust vähem. Ühistransport käis, kuigi hilines, liigelda said ka jalakäijad. 

Tee ääres viibinud raadiosaatjatega võttemeeskonna liikmed tunnistasid, et parajasti oli käsil lõunapaus. 

Pärnu maantee äärsete äride töötajad ütlesid, et ka hommikupoole oli liiklemist maanteel vähe. Vaid paaril-kolmel korral pani Nolani filmimeeskond Pärnu maanteel liiklemise täiesti kinni ning suunas jalakäijaid-uudistajad teelt kõrvale.

Lähedal asuvate äride müüjad ütlesid, et selleks ajaks pidid ka nemad oma uksed sulgema nii. et kliendidki jäid veerand tunniks poodidesse kinni.

Akendest oli märgata vaid kaht autot, mis edasi-tagasi keskmise kiirusega sõitsid. Ühe auto peal oli näha aga tooli, milles istus kiivriga meesterahvas.

Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksuse vastas asuva Lillebutiigi müüa Triin arvas, et võib-olla filmimeeskond alles harjutab või kontrollib teed.

«Tuleb põnev päev,» oli ta ootusärev.

Kuigi Lillebutiik asub otse Pärnu maantee ääres, ütles Triin, et temaga pole filmimeeskonnast keegi ühendust võtnud ega täiendavat teavet jaganud, pigem on ta ise pidanud välja uurima, kus miskit toimub. 

Rahvast on tema sõnul käinud täna lillepoes aga tavapärasest vähem - põhiliselt vaid kohalikud, sest kaugemalt tulijad autodega ligi ju ei pääse. «Suveaeg on muidu ka rahulikum,» nentis Triin.

Ka Vineeri peatuses asuva Ameerika riidepoe Stiilisahver müüja Marianne tõdes, et täna on poodi külastanud märgatavalt vähem rahvast, põhiliselt seetõttu, et filmimeeskond viis ajutiselt seni kohe poe vastas asunud bussipeatuse poest kaugemale.

Sellest hoolimata suhtus Marianne filmimisse hästi. «Positiivselt suhtun, Eestis pole ju varem olnud midagi sarnast,» ütles ta.

Vineeri peatuse lähistel Saku bussi oodanud Kätlin Gyarnati sõnas, et oli isegi filmivõtetele kandideerinud, kuid teda ei võetud.

«Ainulaadne võimalus,» ütles ta ning lisas, et oli enne istunud lühikest aega ka superministeeriumi ees olevas pargis, kuni filmimeeskond tal sealt lahkuda palus.

Buss Sakusse käib Gyarnati sõnul vaid kord tunnis. «Ongi tunne, et jäin maha. Aga pole hullu, äkki saan nüüd tunni aja jooksul midagi vaadata ja näha,» oli ta siiski positiivne.

Natuke negatiivsemalt oli meelestatud vaid kohalik elanik Olev Markof, kes parajasti Liivalaia ristmiku juures uudistas. Ta oli skeptiline, et film rahaliselt linnale kasulik on.

«Mis tuntust Tallinn sellest filmist ikka saab. Seal pole ju tiitrites, et [tegevus toimub - toim.] Tallinnas, vaid kuskil Nõukogude Liidus,» sõnas Markof.

Poole vestluse pealt Markofiga ligines meie juurde aga liikluse reguleerija, kes palus meil Pärnu maantee äärest eemale minna, näiteks sügavamale Liivalaia tänavale.

Kui veel tund varem olid jalakäijad saanud vabalt liigelda ka Kosmose kino ees oleval kõnniteel, siis nüüd oli pääs sinna suletud. Lõunapaus oli läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles