Elmar Vaher pääses napilt Vakra ja Kovalenko saatusest (7)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri magistritöö ei ole plagiaat, kuid A-le kaitstud töö väärib madalamat hinnet, teatas eile Tallinna Ülikooli akadeemiline komisjon. Sellega lõi ülikool pretsedendi: kunagi varem ei ole heaks kiidetud lõputööd tagantjärele ümberhindamisele saadetud.

Nii pääseb politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher kevade hakul laineid löönud sotsiaaldemokraatide Rainer Vakra ja Anastassia Kovalenko saatusest, kelle lõputöö lõpuks koos diplomiga tühistati.

«See juhtum erineb selgelt nendest juhtumitest, mis varem meediast läbi käinud,» sõnas Tallinna Ülikooli õppeprorektor Priit Reiska. Erinevus peituvat selles, et Elmar Vaheri töös oli viitamata teksti ulatus tunduvalt väiksem.

Näiteks oli Reiska sõnul komisjoni jaoks üks oluline argument see, et viideteta tekst oli magistritöö «Ohutõrje õiguslik regulatsioon põhiseaduslikku korda ähvardava ohu korral» teoreetilises peatükis, mitte autori tehtud järelduste osas.

«Küsimus oli ka selles, kui suur on autori osa ja kui suur on see, mida ta on ebakorrektselt viidanud. Autori osa oli ülekaalukalt suurem. Intellektuaalomandi väärkasutust oli väga väikeses ulatuses,» rääkis Reiska.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles