Vooglaid nõuab Indrek Tarandilt tagasi 2000 eurot (23)

BNS
Copy
YouTube eemaldas oma platvormilt vihakõne alusel Varro Vooglaidi video
YouTube eemaldas oma platvormilt vihakõne alusel Varro Vooglaidi video Foto: Erik Prozes

Kuna Euroopa Parlamendi endine liige Indrek Tarand ei ole korduvatest palvetest hoolimata rohkem kui kuu aja jooksul tagastanud Sihtasutusele Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) 2000 eurot, mille SAPTK talle Mart Riebergi ja Meelis Osa nimel üle kandis, siis pöördub SAPTK lähiajal avaldusega politseisse.

SAPTKi juht Varro Vooglaid kinnitas BNSile, et lähiajal teeb sihtasutus avalduse Indrek Tarandi suhtes kriminaalmenetluse alustamiseks karistusseadustiku omastamise paragrahvi alusel. 

Indrek Tarand ütles BNSile, et tema keeldub kommentaaridest.  

Pärast seda, kui SAPTK kandis paljude inimeste annetustest laekunud summa 2000 eurot 23. mail Tarandile üle, teatas tema advokaat 27. mail Riebergi ja Osa esindajale, et Tarand ei nõustu sellisel moel lepitusmenetluse kokkuleppe täitmisega ning nõuab, et Rieberg ja Osa kannaksid mõlemad isiklikult selle summa tema arvele üle. Ühtlasi lubas Tarand SAPTK-i poolt talle üle kantud summa tagasi kanda.

Kuigi Rieberg ja Osa tegid seejärel vastavalt 28. ja 29. mail mõlemad Tarandi arvele 1000-eurose ülekande, samuti SAPTKle selleks sihtotstarbelise annetuse teinud toetajate rahast, ning täitsid seega lepitusmenetluse kokkuleppe tingimuse vastavalt Tarandi nõudmisele, ei ole Tarand omalt poolt SAPTK-ile raha tagasi kandnud ehk Tarand on saanud lepitusmenetluse kokkuleppes sätestatud summa kahekordselt, kokku 4000 eurot.

Seejuures on ka Riebergi ja Osa kaitsja, vandeadvokaat Urmas Simon pöördunud nii mai lõpus kui ka juuni alguses Tarandi esindajate Maria Mägi ja Simo Soolo poole, korrates palvet SAPTKle raha tagasi kanda.

Samuti pöördus 26. juunil vastava palvega nii Tarandi enda kui tema esindajate poole SAPTK-i juhatuse esimees Varro Vooglaid, toonitades oma kirjas, et kui Tarand ei kanna hiljemalt 28. juunil raha SAPTKle tagasi, tuleb tema käitumisele avalikkuse tähelepanu juhtida ja pöörduda abi saamiseks õiguskaitseorganite poole.

«Paraku tõestab Tarand taas kord, et ta on kõike muud kui härrasmees. Ei saa pidada vähimalgi määral soliidseks ei seda, et ta lükkas SAPTK poolt Osa ja Riebergi nimel tehtud ülekande kiuslikult tagasi, ega ka seda, et ta ei ole rohkem kui kuu aja jooksul raha SAPTKle tagasi kandnud, olgugi et juba maikuus lubas ta seda teha. Niimoodi käituvad sulid, mitte rahvaesindajad,» ütles Vooglaid.

Tema sõnul ei jää olukorras, kus Tarand lihtsalt ei kanna SAPTKile raha tagasi, muud üle, kui pöörduda oma õiguste kaitseks ja raha tagasisaamiseks kohtu poole. Samuti teeb SAPTK avalduse politseile, paludes algatada Tarandi suhtes kriminaalmenetlus vara omastamise paragrahvi alusel.

«Kuivõrd Tarand on eiranud kokku vähemalt kolme palvet alusetult saadud raha SAPTKle tagasi kanda, siis on põhjust arvata, et ta ei kavatsegi raha tagastada. Karistusseadustiku paragrahvi 201 kohaselt on aga isikule usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda kasuks pööramise eest nähtud ette rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus,» osutas Vooglaid, avaldades lootust, et õiguskaitseorganite abil õnnestub õiglus jalule seada.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles