Huawei hindab keskkonnasõbralikkust ja rohelist mõtteviisi

Copy
Huawei Pekingi uurimiskeskus
Huawei Pekingi uurimiskeskus Foto: Huawei Technologies Co Ltd

Huawei, mille ehitatud võrgud katavad üle kolmadiku maailmast, on võtnud rohelise ja jätkusuutliku tootmise üheks enda peamiseks eesmärgiks. Ettevõtte keskkonnasõbralikud lahendused põhinevad nii toormaterjali valikul kui ka vanade seadmete taaskasutamisel.

Huawei eesmärgiks on minimaliseerida seadme mõju keskkonnale selle igas eluea etapis. Seetõttu hõlmab ettevõtte roheline disain kolme järku – toormaterjalide kasutamine ning valimine, seadme enda kasutamine ning lõpuks eluea lõppedes selle taaskasutamine.

Milliseid samme on Huawei astunud, et tagada ettevõtte võimalikult väike ökoloogiline jalajälg?

Bioplastiku kasutamine

Alates 2013. aastast on Huawei kasutanud enda seadmetes bioplastikut. Bioplastik on tavalisest plastikust palju keskkonnasõbralikum, sest see on tehtud taimsetest ekstraktidest ning selle valmistamisel eraldub 62,6% vähem süsinikdioksiidi. 2018. aastal hoidis bioplastiku kasutamine Huawei toodetes ära 612 tonni CO2 sattumise atmosfääri.

Kerged pakendid

Vahel piisab suurte muutuste elluviimiseks ka väikestest sammudest. Eelmisel aastal vähendas Huawei enda pakendite kaalu umbes 20% võrra, mis muutis seadmete jaotamise logistiliset kergemaks ning lisaks kõigele muule vähendas aastast süsinikdioksiidi emissiooni 5813 tonni võrra.

Uued akud hoiavad kokku 14 000 majapidamise jagu elektrit

Huawei kasutab enda uutes mobiiltelefonides Kirin 980 kiipi, mis paistab silma märkimisväärselt väikese energiatarbimise poolest. Tänu sellele kestavad Huawei Mate ja P seeria nutitelefonide akud 30% kauem kui eelkäijate omad. 40 miljoni kasutaja kohta on elektri kokkuhoid päevas 114 tuhat kWh, mis on võrdne umbes 14 tuhande majapidamise päevase energiatarbisega.

Foto: Huawei Technologies Co Ltd

Energiatõhusad logistilised lahendused

Eelmisel aastal kutsus Huawei tööstuslinnakute juhte üles tegema energiatõhusamaid otsuseid. Terve aasta jooksul viidi ellu üle 150 energiasäästu programmi, mille tulemuna hoidsid Huawei tehased Hiinas kokku üle 50 miljoni kWh elektrit. Tõlgendamaks neid numbreid – tegemist on üle kuue miljoni majapidamise päevase energiatarbimisega.

Vanade seadmete ringlusse võtmine

Huawei on välja töötanud ülemaailmse ringluse süsteemi, mis võimaldab tarbijatel ning edasimüüjatel saata vanad seadmed taaskasutusse. Selline süsteem aitab ära hoida otsest kahju keskkonnale, mis tekib seadmete jõudmisega prügimäele. Eelmise aasta seisuga oli Huawei rajanud üle 1300 taaskasutusjaama 48 riigis.

Lisaks tutvustas ettevõte eelmisel aastal uut programmi, mis lubas inimestel vana seadme tagastades uue telefoni osta soodsamalt. Läbi selle programmi suunas Huawei eelmisel aastal üle 140 tuhande mobiiltelefoni taaskasutusse.

Tark- ning riistvara uuendused, mis pikendavad seadme eluiga

Huawei EMUI on Androidil põhinev operatsioonisüsteem, mis pakub ka vanadele nutitelefonidele tasuta tarkvarauuendusi. Meie jaoks on oluline pakkuda täisväärtuslikku kogemust ka vanemate telefonimudelite kasutamisel ning seetõttu rakendame uusi tehnoloogilisi lahendusi ka vanematel seadmetel. See pikendab seadmete eluiga, vähendab kasutaja kulusid ning toetab ringmajandust.

Copy
Tagasi üles