Propastop algatas Sputniku ja Baltnewsi domeenide sulgemise (10)

Postimees
Copy
Sputniku logo.
Sputniku logo. Foto: SCANPIX

Eesti-vastast mõjutustegevust analüüsiv ja sellest kirjutav blogi Propastop käivitas rahvaalgatuse, et sulgeda Baltnewsi ja Sputnik Eesti domeenid.

Propastop kogub rahvaalgatus.ee keskkonnas allkirju ettepanekule töötada välja õiguslik raamistik seadusandlusesse Eesti rahvusdomeeni .ee registreeringu kustutamiseks võõrriigi poolt toetatud veebilehtedel, mis õhutavad konflikte ühiskonnas, edastavad Eesti kohta kallutatud või lõhestavat infot või levitavad vaenulikku propagandat.

«Eestis on tegutsemas Russia Today propagandavõrgustiku infokanalid, mis kasutavad täna Eesti rahvusdomeeniga .ee lõppevat veebiaadressi (baltnews.ee ja sputniknews.ee). Nende kanalite sisu on suures mahus Eesti suhtes vaenulik,» teatas Propastop.

Propastop lisas, et artiklites tegeletakse Eesti naeruvääristamise, ajaloo ümberkirjutamise, rahvusgruppide vahelise vaenu õhutamise ja pahatahtliku sildistamisega ning et nende infokanalite rahastamine Venemaa valitsuse poolt on selgelt tuvastatav.

«Sellised infokanalid soovivad jätta mulje, nagu oleks tegemist siseriiklike organisatsioonide või kodanikualgatustega ning et seal väljendatakse mõtte- ja sõnavabadust. Tegelikkuses aga levitatakse nende kaudu teise riigi poolt suunatud ja eesmärgistatud strateegilisi sõnumeid, pidades silmas selle riigi huve. Baltnews ja Sputnik Eesti püüavad hägustada piiri ajakirjanduse ja propaganda vahel, et uinutada auditooriumi valvsust materjali sisu osas,» märkis Propastop.

Riigikogu peab oma töö- ja kodukorra seadusest tulenevalt menetlema vähemalt 1000 allkirjaga pöördumist, mis on tehtud kehtiva regulatsiooni muutmiseks või ühiskonnaelu paremaks korraldamiseks.

Propastopi algatusele on aega oma allkiri anda 10. septembrini.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles