Ida-Tallinna keskhaigla töö oli arvutisüsteemi rikke tõttu tund aega häiritud (4)

Copy

Ida-Tallinna keskhaigla arvutisüsteeme tabas täna pärastlõunal katkestus ning seetõttu oli haigla tunni aja jooksul sunnitud loobuma osa patsientide vastuvõtmisest. Süsteemi töö taastus veidi pärast kella 13.30.

Sündmuskohal viibiva Postimehe ajakirjaniku sõnul katkestas haigla erakorralise meditsiini osakond rikke ajal «rohelise triaažiga» ehk kõige kergemate patsientide vastuvõtmise ja keskendus tõsisematele juhtumitele.

Haiglajuhid kutsusid juhtunu tõttu kriisikoosoleku. Selle ajal õnnestus tehnikutel arevutisüsteemid taas töökorda seada. Praegu ei ole veel teada, mis katkestuse põhjustas.

Süsteemirike haigla tööle tõsist mõju ei avaldanud. Praegu ei ole veel täpselt teada, mitu kergemate vaevustega patsienti rikke ajal erakorralise meditsiini osakonnast tagasi saadeti, esialgsetel andmetel oli neid 15-20.

«Läksime paberrežiimile üle. Kõik oli aeglasem, aga töötasime ikka edasi,» ütles ITK kommunikatsioonijuht Marko Mägi.

Ilmselt polnud tegemist küberrünnakuga

Riigi Infosüsteemi Ameti esindaja ütles haigla juhtumi kohta Postimehele, et küberintsidentidega tegelev CERT-EE on juhtumist teadlik ja suhtleb Ida-Tallinna keskhaiglaga. «Olemasoleva info põhjal ei ole alust arvata, et tegu oli küberrünnakuga,» ütles ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles