Politsei taastab uuest aastast liiklusbüroo

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lisaks sellele, et uuest aastast taastatakse keskkriminaalpolitsei, saab uue nime ka liikluspolitsei. Siiani keerulise nimetusega üksusesse korrakaitsepolitseiosakond ära peidetud liikluspolitseist saab liiklusbüroo.


Üle kümne aasta tagasi oli Eestis samuti keskne liikluspolitsei büroo, kuid reformide käigus see kaotati.

Sisuliselt tähendab muutus, et Tallinnas resideerivad ja rahvasuus liikluspolitsei eriüksusena tuntud ametnikud lüüakse märulipolitseist lahku.

Politsei korrakaitseosakonna direktori Tarmo Miilitsa sõnul on enamikus Euroopa riikides liikluspolitsei arendamisega seotud tegevused koondatud ühte struktuuriüksusesse.

Loodava liiklusbüroo juhiks saab Alo Kirsimäe. Büroosse tekkivat liiklustalitust hakkab juhtima liikluspolitsei eriüksusest tuntud Tõnis Sulu ja liiklusmenetlustalitust Toomas Kaarepere.

Büroo ülesanne on olla partner rahvusvahelisele liikluspolitseinike võrgustikule Tispol ja Eestis liiklusohutusega tegelevatele ametkondadele. Büroo pädevuses on tegeleda kõikide liiklusohutuse küsimustega. Kaasa arvatud koolitused, kiiruskaamerad ja foorikaamerad.

Teise sammuna moodustatakse uuest aastast operatiivbüroo, kelle tööülesanded jäävad suuresti samaks mis praegu: märulipolitsei, kelle ülesanne on tagada ööpäevane valmisolek massilisteks rahutusteks ja erijuhtumite lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles