Air Balticu juht: otseliinide arv Tallinnast kahanema ei hakka

Postimees
Copy
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Air Balticul on Tallinnast 14 otseliini ja seda vähendada pole plaanis, kinnitas Air Balticu juht Martin Gauss ETV saates «Esimene stuudio». Ühtlasi lubas Läti riigile kuuluva ettevõtte juht, et tulevikus rajatakse Eestisse oma baas ja siis hakkavad Eestist väljuvaid lende teenindama eestlaste meeskonnad.

Gauss rääkis saates, et Air Balticul on Tallinnast 14 otselendu koos suvel avatava Nice'i ja talvel avatava Salzburgi liiniga. «Oleme Tallinnas olnud päris edukad,» ütles Gauss ja selgitas, et lennufirma tagab olulised ühendused, pakkudes nii otselende kui jätkulende 80 sihtkohta läbi Riia ja sealt omakorda üle 300 sihtkohta maailmas. 

Lennufirmal on Gaussi sõnul varuks ka pikamaalendude plaan, kuid see on investeering, mida praegu teha ei saa. «Ma usun, et Balti riikidest saaks avada ka pikamaalende, eriti Põhja-Ameerikasse, Kanadasse, aga veel seda ei juhtu ja tõenäoliselt mitte ka järgmisel kahel aastal,» sõnas ta.

Gauss rääkis, et Air Balticus töötab inimesi 30 eri rahvusest ja töökeeleks on inglise keel, praegu on ettevõttes palgal 33 eestlast. «Tulevikus rajame Eestisse oma baasi ja siis hakkavad Eestist väljuvaid lende teenindama eestlaste meeskonnad,» ütles ta. «Oleme üks lennufirma kõigile Balti riikidele ja tahame, et meid nii ka nähtaks. Mina olen sakslasest firmajuht, kes juhib Läti lennufirmat, mis lendab Eestist - see näitab, kui rahvusvahelised oleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles