Politseijuhid kutsutakse riigikogu komisjoni ette vaibale

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei peadirektor Raivo Küüt ja kapo juht Raivo Aeg
Politsei peadirektor Raivo Küüt ja kapo juht Raivo Aeg Foto: Mihkel Maripuu ja Peeter Langovits

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe Peep Aru sõnul kavatsetakse uuel aastal kindlasti ära kuulata nii kaitsepolitsei kui ka politseiameti juhtide selgitused, et siis otsustada, kas ametites tuleks midagi ette võtta.

Esmaspäeval peeti kinni kaitsepolitseis sisekontrolli töö ja uurimisega tegelenud Indrek Põder.

Samas kriminaalasjas esitati ametisaladuse lekitamise kahtlustus Põdra heale sõbrale, politsei- ja piirivalveameti sisekontrolli juhile Meelis Tanielile. Taniel lahkus juhtunu tõttu vabatahtlikult ametist.

«Kindlasti tuleme uuel aastal tööle ja kuulame vastavate ametite juhid ära ning siis saame teha järeldused,» sõnas Aru.

Aru kinnitas, et on mõlema juhi seniseid avaldusi meedia vahendusel jälginud ja nende põhjal võib öelda, et süsteem toimib, sest kurikael avastatakse.

«Teine on see, et faktid avalikustatakse - see on positiivne pool,» selgitas Aru. «Kuid kindlasti vaatame ja kuulame nad ära ning siis teeme järeldused.»

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Postimehele, et asutuse sees pole kõne all olnud, et mõni juhtivamal kohal olev isik peaks sündmuse puhul vastutuse võtma. Samuti pole arutatud, kas juhtunu tõttu tuleks teha mõni struktuuriline muudatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles